Celulita bat-o vina! Puține sunt cele care scapă de ea, dar trebuie să înțelegem că ridicarea bruscă în greutate sau sarcina sunt procese normale și care pot favoriza celulita. Ce ne facem, cum luptăm cu ea? 

Manevre sofisticate, cu efect intens, dar scumpe, pe de altă parte,  lucruri simple de zi cu zi, ce să alegem? Ei bine orice antrenor sau nutriționist îți va spune că totul pornește de la alimentație și sport.

Antrenoarea Cristina Onofrei ne-a oferit câteva sfaturi simple, dar care cu sigurață au efect dacă le respecți zilnic. 

„Celulita nu mai este un subiect tabu pentru noi, femeile, însă tratarea definitivă a acestei afecțiuni estetice pune multe semne de întrebare.”

Antrenoarea ne-a dezvăluit câteva remedii pentru lupta cu celulita: 

Detoxifierea corpului

 Renunță la nicotină și cofeină, la consumul excesiv de sare și de grăsimi.

Activitatea fizică

Pentru a preveni depunerile de grăsime, de 3 ori pe săptămână trebuie să ne facem timp pentru exercițiile fizice (exercițiile de fitness, aerobic, înot, ciclism, s-au chiar mersul pe jos) toate acestea sunt activități eficiente în combaterea celulitei.

Hidratarea

Lipsa apei duce la rândul ei la deshidratare, ceea ce face că țesutul epidermic și porii să își piardă elasticitatea și să creeze pe piele acele gropițe inestetice.

Scrubul de cafea + ulei de cocos

Este o metodă eficientă pentru a diminua celulita, asta datorită cofeinei care stimulează circulația sângelui la nivelul pielii, ajutând astfel la îndepărtarea toxinelor din zona afectată de depunerile de grăsime.

Ceapa

Inamicul grăsimii sau leguma ideală cu proprietăți puternice de combatere a celulitei. Încearcă să o introduci cât mai des în alimentația ta.

Citește și: Cristina Onofrei – antrenoare de fitness în SUA, ne spune la ce alimente trebuie să renunțăm pentru a putea slăbi (Interviu)

Distribuie articolul: