Credeai că o dietă împotriva celulitei se rezumă la preparate fără gust și un meniu identic în fiecare zi? Ei bine, poți prepara rețete apetisante și te vei bucura de gustări crocante în timp ce refaci aspectul pielii și eviți acumularea kilogramelor în plus.

Strategia pentru combaterea celulitei trebuie să pornească în primul rând din farfurie pentru că rețetele potrivite vor reface rapid textura pielii și tonusul general. Dacă alegi corect ingredientele utilizate ai putea accelera efectele cremelor și vei permanentiza aspectul neted al pielii, fără să te bazezi exclusiv pe diferite proceduri care atenuează celulita.

Iată care sunt aliații tăi împotriva celulitei:

Pătrunjelul
Nu numai că dă un gust aparte supelor, ciorbelor, sosurilor și tocănițelor, dar asigură și eliminarea substanțelor nocive din organism. Metalele grele stocate în corp se pot acumula în țesutul adipos, afectând negativ aspectul pielii și reducând capacitatea de vindecare și regenerare. Prin diminuarea cantității de toxine din organism pătrunjelul contribuie decisiv la netezirea pielii. În plus, stimulează imunitatea și reduce frecvența episoadelor de gripă sau răceală. Adaugă pătrunjel proaspăt la salate, guacamole, tocănițe și sandvișuri.

Hrișca
Chiar dacă nu este la fel de populară ca și quinoa, merită să-i dai o șansă. Hrișca se digeră ușor și îți dă energie pentru mai multe ore, furnizând organismului proteine complete, fibre și vitamine din complexul B. Poate ai auzit mai des de fibre când se vorbește despre controlul apetitului, dar să știi că reprezintă un nutrient de bază și în cadrul strategiei împotriva celulitei pentru că elimină toxinele din țesutul adipos.

Grepfrutul
Se află de mult timp pe lista persoanelor care vor să slăbească, dar acest fruct este esențial și pentru netezirea pielii datorită conținutului foarte ridicat de vitamina C. Chiar dacă te-ai obișnuit să asociezi vitamina C cu prevenirea răcelilor, să știi că are un rol important pentru refacerea și repararea pielii. Stimulează producția de colagen, un element esențial pentru combaterea eficientă a celulitei.

Nucile și migdalele
Acizii grași de tip Omega-3 din componența nucilor și a migdalelor susțin stratul de protecție al pielii, blocând absorbția toxinelor și menținând apa în piele. În acest mod contribuie la un aspect neted al pielii, prevenind celulita și formarea ridurilor. Acești acizi grași esențiali pot încetini efectele procesului de îmbătrânire prin reducerea producției de componente inflamatoare.

Apa cu lămâie
Simpla adăugare a sucului de lămâie la apa plată pe care o bei te va ajuta să arăți mai bine pentru că hidratează organismul din interior, elimină rapid toxinele și îți furnizează o doză ridicată de vitamina C. Este esențial să eviți deshidratarea pielii pentru că vei evidenția zonele afectate de celulită. Datorită plusului de vitamine din sucul de lămâie nu numai că vei avea o pielea mai netedă și catifelată, dar vei beneficia și de protecție împotriva poluării și a razelor ultraviolete.

SURSA

Distribuie articolul: