Scuza că nu avem timp să ne îngrijim pielea nu mai este valabilă. Acum, putem să facem un ritual mai serios de întreţinere şi înfrumuseţare, care trebuie să includă şi exfolierea pielii. Prin exfoliere stratul de celulită poate dispărea, iar zaţul de cafea este un ingredient-minune în estomparea ei.

Dacă bei cafea des, îţi recomand să faci rezerve de zaţ de cafea. Îl poţi folosi să faci scrub cu cafea şi ulei de cocos pentru combaterea vergeturilor şi a aspectului neplăcut de coajă de portocală.

Zaţul de cafea este un ingredient des utilizat în tratamentele profesionale când vine vorba de celulită. Scrubul cu cafea poate reduce vizibil aspectul de piele încreţită! Ca să îl poţi aplica mai uşor şi să aibă efect maxim, prepară reţeta de scrub cu cafea, ulei de cocos şi scorţişoară.

Este foarte simplu de preparat şi nu este costisitoare, aşa că o poţi face acasă. După aplicare şi clătire, sigur vei avea pielea mai fină şi mai suplă!

Îţi recomandăm să începi să îţi prepari acasă produsele de îngrijire personală şi de frumuseţe. Deşi nu este întotdeauna posibil acest lucru, ori de câte ori ai ocazia, încearcă să mizezi pe ingredientele cu efect blând pentru piele. Zaţul de cafea este un compus des folosit în tratamentele de înfrumuseţare. Acesta a dovedit multiple întrebuinţări. În plus, este uşor de procurat, trebuie doar să-l păstrezi după ce faci cafeaua de dimineaţă. Proprietăţile sale antioxidante cu beneficii asupra sănătăţii se extind şi asupra pielii. Dacă se aplică local, zaţul de cafea stimulează circulaţia sangvină, făcând pielea să pară radiantă şi luminoasă. Ştiai că zaţul de cafea are şi efecte antiinflamatorii şi previne umflăturile pielii?

Scorţişoara stimulează fluxul sangvin de la exteriorul pielii şi exfoliază pielea în mod natural. De asemenea, ajută la restabilirea strălucirii şi supleţii pielii. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi antifungice, scorţişoara distruge germenii şi vindecă rănile rapid şi eficient.

Apelează la acest scrub ori de câte ori îţi simţi pielea obosită, pentru că are efect revigorant, iar uleiul de cocos îţi hidratează pielea şi îi redă fermitatea.

Cum prepari crema exfoliantă

Poţi face o compoziţie de scrub din următoarele ingrediente: o jumătate de ceaşcă de zaţ de cafea, o lingură de scorţişoară, un sfert de ceaşcă de zahăr tos – pentru un efect abraziv mai mare –, două linguriţe de extract de vanilie (pentru aromă) şi un sfert de ceaşcă de ulei de cocos.

Mixezi zaţul de cafea, scorţişoara, zahărul, vanilia şi uleiul de cocos, într-un vas mic, până obţii o pastă uşor de aplicat. Trebuie să păstrezi compoziţia într-un vas de sticlă etanş.

La dus, aplici mixtura exfoliantă pe corp şi insişti pe zonele cu posibile probleme, precum vergeturi, celulită. Clăteşti bine cu apă caldă şi, ca să te bucuri de rezultate deosebite, trebuie să aplici pe corp, după scrub, lapte de cocos sau o loţiune hidratantă. În timp, vei vedea o îmbunătăţire evidentă a sănătăţii pielii. Este indicat să foloseşti aceste tratament câteva luni.

Distribuie articolul: