Ai celulită? Stai liniștită la un moment dat toate ne confruntăm cu ea. Ea apare adesea pe picioare, fese, burtă și brațe, conferind zonelor cu probleme un aspect inestetic. Dacă te confrunți cu această problemă, există câteva metode care chiar funcționează și pot să diminueze aspectul celulitei:

1. Antrenează-te inteligent!
Mișcarea este una dintre cele mai eficiente metode care te ajută să diminuezi aspectul cojii de portocală. Celulita nu va dispărea ca prin minune, însă o musculatură tonifiată va diminua considerabil aspectul celulitei și pielea ta va arăta mult mai bine. Adoptă acest plan ingenios: o alimentație sănătoasă plus exerciții eficiente pentru a întări musculatura din zona cu probleme.

2. Mănâncă mai multe alimente crude!
Un consum ridicat de fibre din cereale integrale, fructe și legume, în locul caloriilor goale din alimentele procesate te va ajuta să atenuezi aspectul celulitei. Știi deja că prăjiturile, sucurile, bomboanele și produsele de patiserie nu sunt deloc recomandate, deoarece ele vor accentua celulita.

3. Scapă de kilogramele în plus!
Poți să ai celulită chiar dacă ești slabă, însă kilogramele în plus o pot face mult mai vizibilă. Dacă ești supraponderală, cel mai bun remediu ca să atenuezi celulita ar fi acela de a da jos câteva kilograme. Însă, este foarte important să slăbești sănătos, fără să apelezi la diete fulger care funcționează pe termen scurt, dar pun probleme legate de menținerea greutății după ce renunși la ele. Acest lucru poate să înrăutățească și mai mult aspectul celulitei, astfel că ar fi bine să slăbești cu ajutorul unui stil de viață sănătos.

4.Renunță la fumat!
Odată cu fiecare fum tras în piept îți afectezi circulația sângelui la nivelul pielii, ia tenul devine tot mai lipsit de elasticitate și predispus la apariția ridurilor. De asemenea, nu numai tenul are de suferit. Se pare că celulita de pe brațe, coapse și fese devine mult mai accentuată din cauza fumatului.

5. Masează zilnic zona cu probleme!
Un masaj scurt efectuat la duș sau când aplici loțiunea de corp îmbunătățește considerabil circulația sângelui în zonele cu problemă, favorizează eliminarea excesului de apă și face ca celulita să devină mult mai puțin vizibilă.

6. Adaugă cremele cu retinol în ritualul tău de înfrumusețare!
Caută cremele cu retinol pentru că ele îmbunătățesc textura pielii și o fac să pară mai întinsă. Nu te scapă de celulită definitiv, însă poți să o atenuezi foarte mult. Un produs care conține 0,3% retinol este unul foarte bun, deoarece va conferi fermitate pielii.

7. Bea zilnic ceai verde sau alb!
Cercetările au arătat că insulina şi cortisolul schimbă modul în care funcţionează celulele adipoase. Potrivit specialistului, catechinele din ceaiul verde şi alb reglează aceşti hormoni, împiedicând depunerile de grăsime.

8. Optează pentru periajul uscat al pielii
Foloseşte mănuşi abrazive sau o perie potrivită pentru a efectua un periaj uscat al pielii din jos înspre inimă. Celulele moarte sunt îndepărtate, circulaţia sanguină se îmbunătăţeşte şi este stimulat drenajul limfatic. Acest lucru reduce considerabil aspectul celulitei. Pentru a obţine rezultate bune este recomandat să ai acest obicei în fiecare dimineaţă înainte de duş, masând pielea timp de 5 minute.

Citește și: 3 sfaturi esențiale, care te vor scăpa de celulită și aspectul inestetic al pielii!

Distribuie articolul: