Cu celulita se luptă, despre ea se discută și despre ea se… inventează! Am decis să vorbim deschis despre această afecțiune și să-ți mărturisim 6 dintre miturile despre celulită. 

Doar cei grași au celulită

98% dintre femeile de pe glob se confruntă cu celulita. Cu această afecțiune se confruntă chiar și modelele! Fără îndoială, surplusul de kilograme poate duce la problema celulitei, dar aceasta nu este unica cauză care duce la apariția acestei afecțiuni inestetice. Totuși, există 2% de femei care nu se confruntă cu această problemă, în mod special cele care au pielea mai groasă, cum ar fi afro-americancele, la care celulita se întâlnește foarte rar.

Celulita este „grăsime”

Pentru mai multă precizie, celulita este un amestec disproporționat de proteine și grăsimi. Aceasta se formează nu ca urmare a creșterii în greutate, ci ca urmare a încălcării microcirculației în țesutul adipos. Celulele încetează să secrete produsele din activitatea lor vitală și încep să se umfle, acumulând grăsimi, lichide și toxine.

Doar femeile suferă de celulită

Acest lucru este parțial adevărat – bărbații nu suferă de celulită, decât dacă au anomalii genetice. Dar de ce sunt femeile atât de predispuse la acest fenomen neplăcut? Mulți cercetători atribuie acest lucru hormonilor și sistemului nervos simpatic, însă Carcher și McDaniel își propun propria teorie: la femei, mușchii și pielea sunt conectate de fibrele verticale ale țesuturilor. Când fibrele sunt puternic întinse, celulele de grăsime umplu spațiul dintre ele și, adunându-se, formează denivelări și umflături pe piele. La bărbați, fibrele conjunctive sunt situate transversal și este mai dificil pentru celulele grase să treacă printre ele.

Dacă vei slăbi, vei scăpa de celulită

Ai putea mânca corect, să te relaxezi pe deplin și să faci sport – dar toate acestea nu-ți garantează că vei scăpa de celulită. Uneori o slăbire bruscă ar putea să facă ca, celulita să nu mai fie atât de „observabilă„, dar în alte cazuri, s-ar putea că această scădere în kilograme doar să se accentueze din cauza pielii atârnate.

Crema anti-celulită te poate ajuta

Oricât de scumpe ar fi cremele pe care le folosești, acestea nu vor ajuta la reducerea celulitei. Singurul lucru pe care îl pot face este să creeze iluzia unei pieli netede.

Intervențiile chirurgicale ajută mereu să scapi de celulită

Intervențiile chirurgicale care sunt prevăzute pentru eliminarea celulitei de pe corpul tău sunt proceduri costisitoare. Deși acestea se consideră a fi cea mai eficientă metodă care te va ajuta să scapi de celulită, aceasta prevede o perioadă de reabilitare mai problematică, iar efectul , uneori, ar putea fi departe de cel așteptat.

Ce să faci, ca să eviți celulita

  1. Evită băuturile carbogazoase și cele cu concentrație mare de zahăr.
  2. Bea multă apă și, dacă este posibil, adaugă lămâie în ea.
  3. Pe lângă exerciții fizice, faceți periodic un curs de masaj de drenaj limfatic și masaj pentru țesuturile profunde.

Sursa: Glamour.ru

Distribuie articolul: