Cu toții ne dorim să fim sănătoși și să arătăm bine. Iată câteva semnale pe care le transmite organismul tău atunci când rinichii tăi nu mai funcționează în mod corect. Ar fi bine să nu le ignori, ci să te adresezi unui medic.

Probleme cu somnul
Atunci când rinichii nu mai funcționează bine, toxinele nu mai ies din corp prin urină, ceea ce înseamnă că rămân în fluxul sanguin al organismului. Acest lucru va duce la o creștere a nivelului toxinelor, care poate provoca probleme cu somnul în cazul persoanelor cu afecțiuni ale rinichilor. Atunci când reușești să dormi bine, îmbunătățești capacitatea rinichilor de a funcționa. Persoanele care au fost diagnosticate cu afecțiuni renale suferă și de apnee. Această tulburare provoacă pauze în respirația cuiva în timpul somnului. În timp ce pauzele pot dura doar o perioadă scurtă, apneea poate duce și la alte complicații. Acesta este motivul pentru care oamenii care sforăie tare și regulat ar trebui să consulte un doctor.

Dureri de cap, slăbiciune și oboseală generală
Oamenii care sunt sănătoși și ai căror rinichi funcționează în mod corect pot transforma vitamina D pentru a-și menține oasele puternice și pentru a produce hormonul cunoscut sub numele de eritropoietină. Acest hormon ajută la producerea celulelor roșii din sânge. Rinichii care funcționează în mod necorespunzător produc o cantitate mai mică din acest hormon. Acest lucru duce la scăderea numărului de celule roșii și poate duce la o oboseală a creierului și a mușchilor. Persoanele cu boli de rinichi suferă adesea și de anemie. Această boală poate începe să evolueze la cineva ale cărui funcții renale sunt de 20-50%. Unii oameni au anemie, chiar dacă se odihnesc în mod regulat, simțind oboseala și slăbiciunea în mod regulat.

Piele uscată și mâncărimi
Rinichii sănătoși joacă un rol important în eliminarea deșeurilor din sângele nostru.
În plus, rinichii sănătoși ajută la producerea mai multor celule roșii din sânge, ceea ce ajută la menținerea cantității dorite de minerale esențiale în organism. Dacă o persoană are pielea uscată și mâncărimi, ar putea fi un semn că rinichii nu reușesc să mențină echilibrul adecvat al nutrienților și mineralelor, după cum a arătat un studiu realizat de Universitatea din Carolina de Est. În acest caz, pot apărea și alte simptome ale bolii renale și osoase. Pielea uscată și mâncărimile pot indica și deshidratare. În plus, consultă un medic înainte de a începe tratamentul pentru pielea uscată sau mâncărimi.

Gust metalic sau respirație urât mirositoare
Deșeurile care se acumulează în sângele organismului pot provoca un gust metalic în gură, această schimbare de percepție a gustului fiind analizată de Centrul de Cercetare de la Universitatea din Queensland. De aceea, respirația urât mirositore poate fi un semn al toxinelor care poate genera contaminări la nivelul sângelui.
Mai mult, acest lucru poate duce la pierderea poftei de mâncare și la o pierdere nesănătoasă în greutate. Deși contaminarea sângelui poate provoca acest gust metalic, există motive diferite care pot duce la apariția acestui semnal de alarmă, printre care se numără igiena orală proastă, sănătatea deficitară sau alergiile. În mod obișnuit, acest gust metalic ar trebui să dispară dacă nu este provocat de o cauză mai importantă.

Dificultăți de respirație
Afecțiunile la rinichi pot duce la dificultăți de respirație. Când cineva are probleme cu respirația, trebuie să investigheze mai mulți factori. Poate exista un lichid suplimentar în interiorul corpului, care se deplasează la plămâni decât rinichii nu funcționează bine. În al doilea rând, anemia poate să priveze organismul de oxigen.

SURSA

Distribuie articolul: