Pentru al VI-lea an consecutiv EA.md și Klumea au organizat „Ospățul Sânzienelor”. Participantele și-au luat cele mai frumoase ii și au defilat în Parcul Valea Morilor, aducând un omagiu portului național de Ziua Internațională a Iei. 

Am cântat, am împletit coronițe și am defilat mândre în cele mai prețioase haine pe care le poate avea o româncă în garderobă.

„Îmi place enorm de mult că ținem tradiția și că femeile astea nesilite de nimeni și îmbrăcate după bunul gust, dar în cele mai minunate piese tradiționale pe care le are neamul nostru, au venit să celebreze ia, să celebreze tradiția”, a spus Nadia Darie, redactor șef EA.md 

Ospățul Sânzienelor este organizat în colaborare cu KLumea, iar fondatoarea Nata Albot nu a putut lipsi. Aceasta spune că poartă IA ori de câte ori are ocazia.

„Port ie și nu o țin doar ca pe o haină de sărbători. O port de câte ori am inspirația să o îmbrac cu o pereche de blugi cu o pereche de sorți, cu o fustă. Nu țin IA în casă ca un busuioc de icoană. Încerc să o introduc în viața de zi cu zi așa încât să facă parte din viața mea.” 

Mai bine de 150 de participante ne-au bucurat cu prezența și au promis vă vin și la anul.

„În fiecare an noi respectăm tradiția ca de Sânzieni să sărbătorim românește, îmbrăcate în ii venim la un astfel de eveniment datorită invitației Natei și a organizatorilor și le mulțumim.”

„Am venit pentru că am știut că o să îmi văd fetele cu care împărtășesc aceiași pasiune și pentru că este tradiția noastră și ne bucurăm să purtăm ie cu mândrie.” 

Un Eveniment marca EA.md și Klumea.

Mulțumim pentru suport și implicare „La Mămuca

Distribuie articolul: