Dintre toate articolele vestimentare din garderoba unei femei, blugii sunt piesele care nu se demodează niciodată. Din acest motiv, orice femeie are în dressing numeroase perechi de jeanși, pe care îi asortează la tricouri sau bluze cu mânecă lungă.

Te-ai întrebat, însă, dacă jeanșii pe care îi ai te avantajează? Jeanșii nu trebuie aleși în funcție de tendințele în modă, ci ținând cont de ceea ce ți se potrivește în funcție de siluetă. Poți achiziționa blugi pentru dame de la donnafashion.ro, după ce ai stabilit care sunt perechile care te avantajează cel mai bine. Află, din rândurile de mai jos, cum alegi forma jeanșilor în funcție de siluetă, pentru a crea ținute potrivite pentru fiecare ocazie.

Blugii potriviți pentru silueta de tip clepsidră

Silueta de tip clepsidră este considerată silueta ideală, deoarece presupune o statură atletică, cu brațe și picioare lungi, cu talie dreaptă și forme nu foarte evidențiate. Dacă te bucuri de această siluetă, poți alege jeanși care să-ți pună în evidență formele, așa cum sunt jeanșii drepți. Aceștia îți vor alungi corpul și îți vor face picioarele să pară mai lungi și mai subțiri. Totodată, te poți îndrepta către jeanșii cu talie înaltă, cu material ușor elastic sau cu pliuri și buzunare, care să ofere volum formelor tale. În același timp, poți achiziționa o pereche de jeanși deschiși la culoare, albi, bleu sau lila, care să atragă privirea asupra picioarelor tale.

Dacă te încadrezi în silueta tip V, ai umerii mai lați decât șoldurile, cu picioare lungi și subțiri și o talie bine definită. Cu toate acestea, se poate întâmpla să ai și picioarele scurte și mai grosuțe, de aceea trebuie să echilibrezi silueta, cu ajutorul unei perechi de jeanși potriviți. Astfel, alege ținute cu jeanși care au detalii pe șolduri sau talie iar în cazul în care ai picioarele scurte, este indicat să porți jeanși evazați sau drepți, alături de tocuri înalte. Mai mult, poți alege eșarfe sau curele pe care să le pui în talie, astfel încât să ajuți la echilibrarea siluetei.

Blugii potriviți pentru silueta de tip pară

Silueta de tip pară este caracterizată de șolduri late, bust mic și umeri înguști, de aceea trebuie să echilibrezi partea de sus a corpului cu partea de jos. De aceea, ca să ascunzi volumul din partea de jos a corpului, trebuie să adaugi volum în partea de sus și să îți definești talia. În această situație, este recomandat să alegi jeanși într-o culoare închisă, negri sau bleumarin, care au rolul de a subția silueta. Poți opta pentru jeanși care nu au buzunare la spate, pentru a nu adăuga și mai mult volum în partea de jos a corpului. Jeanșii conici, skinny sau evazați reprezintă opțiunile spre care te poți îndrepta, astfel încât să echilibrezi silueta. Jeanșii conici îți vor face picioarele să pară mai slabe, fiind ideali pentru silueta de tip pară. Poți adăuga și o curea subțire, care să creeze iluzia unei talii definite.

Blugii potriviți pentru o statură minionă

Dacă ești scundă și nu știi ce tip de jeanși ți se potrivesc, trebuie să știi că modelele conice sau trei sferturi nu îți sunt recomandate, deoarece nu îți vor avantaja înălțimea. Poți, în schimb, să achiziționezi jeanși evazați, care să-ți pună în valoare formele feminine.

Blugii potriviți pentru rotunjimi generoase

Dacă ai rotunjimi generoase și nu știi ce jeanși să cumperi, trebuie să stai departe de modelele decolorate sau prespălate, care vor atrage atenția asupra coapselor. Nici buzunarele în exces, capsele sau țintele nu te vor avantaja, întocmai ca blugii cu talie joasă, care fac pielea să arate inestetic. Vei avea nevoie de jeanși cu talie înaltă și de topuri mai largi, care să distragă atenția de la zonele cu probleme.

Achiziționarea unei perechi de jeanși în care să te simți bine și să arăți bine poate fi o adevărată provocare. Cu toate acestea, atâta timp cât îți cunoști silueta, vei opta pentru modelele potrivite, pe care să-i porți atât la birou, cât și la petreceri sau în vacanțe.

SURSA

Distribuie articolul: