Cu siguranță ai  o pereche de blugi care ți-ar plăcea să te servească cât mai mult timp. Noi îți dăm vestea bună, pentru că acest lucru este posibil dacă îi îngrijești corect! Iată 7 reguli esențiale despre îngrijirea denimului. 

Cât de des trebuie să speli blugii?

Cu siguranță nu trebuie să-ți speli blugii după fiecare purtare! Dacă denim-ul este spălat foarte des, acesta riscă să își piardă structura, dar și din intensitatea culorii. Experții spun că ideal ar fi ca blugii să fie spălați după ce au fost purtați de 5-6 ori. Trebuie să ții cont că blugii trebuie spălați cât mai rar, pentru a îi păstra într-o stare bună cât mai mult timp!

În același timp, dacă denimul nu are pete pronunțate, atunci acesta poate fi reîmprospătat chiar la aer liber. Iar metoda tradițională de ai plasa în congelator nu este tocmai o idee potrivită astfel încât aceasta este o metodă destul de neigienică. Excepție se face doar atunci când de blugii tăi preferați s-a lipit o gumă de mestecat, în acest caz temperatura scăzută din congelator o va îndepărta cu ușurință. 

La ce să atragi atenția atunci când speli denimul.

Spălarea manuală este cea mai potrivită pentru blugi. În acest fel denimul nu va avea de suferit prea mult , iar impactul negativ asupra culorii și fibrelor poate fi minimalizat. Dacă nu ai suficient timp pentru asta, poți apela la mașina de spălat rufe, în acest caz trebuie să ai grijă ca toate fermoarele să fie închise. Se recomandă spălarea denimului la o temperatură care nu depășește 30 de grade.

În ziua de azi, în magazinele specializate se găsesc detergenți destinați special pentru splălarea denimului.

Cum îndepărtezi mirosurile neplăcute?

Pentru mulți dintre noi această problemă este foarte cunoscută: chiar și după spălare, prospețimea blugilor nu este absolută. Cu toate acestea, există o soluție: puteți scăpa de mirosul neplăcut cu ajutorul bicarbonatului de sodiu – trebuie să adăugați aproximativ jumătate de cană la fiecare spălare.

Cum este corect să usuci blugii?

Cu siguranță este mult mai ușor să utilizezi uscătorul mașinii de spălat, dar în cazul blugilor funcționează următoarea regulă „Mai mult timp usuci, mai mult timp porți”. Astfel cea mai bună modalitate de a usca blugii este să-i întinzi la aer curat, în adierea vântului și să-i lași să se usuce de la sine.

Trebuie să calci blugii sau nu?

Este posibil să minimalizezi pierderile dacă, înainte de prima spălare, blugi negri sau de culoare albastru închis vor fi scufundați în apă sărată (poți adăuga și o lingură de oțet) – acest lucru va face culoarea mai rezistentă.

Unde trebuie să-ți păstrezi blugii?

Mai totți fac greșeala de a-și strânge blugii și a-i poziționa în dulap. Denimul preferată aceeași îngrijire ca și pantalonii cu săgeți. Cel mai bine este să atârni blugii în dulap.

Sursa: spletnik.ru

Distribuie articolul: