Toate femeile își doresc să fie frumoase cât mai mulți ani și să țină ridurile la distanță. Chiar dacă nu putem opri procesul de îmbătrânire, deoarece face parte din procesul de viață al corpului nostru, e posibil să încetinim acest proces. Îngrijirea pe care o acordăm pielii joacă un rol important, iar utilizarea unor produse alese corespunzător sunt prima etapă.

Ridurile sunt încrețituri care apar cel mai adesea pe față, gât și mâini. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea devine mai subțire, mai uscată și își pierde elasticitatea. Procesul de îmbătrânire începe odată cu scăderea producției de colagen și nivelului de elastină. Factorii care contribuie cel mai mult la apariția ridurilor:

Expunerea la soare– reprezintă aproximativ 80% din cauzele îmbătrânirii pielii.

Poluarea – aerul murdar poate distruge bariera de protecție a pielii, exacerbând procesul de îmbătrânire.

Expresiile faciale – încruntarea provoacă apariția liniilor și ridurilor, aici ar mai fi și zâmbitul

Schimbările de greutate – atunci când pierzi sau câștigi mult în greutate pielea se întinde sau se retrage și dacă schimbările fluctuează, structura elastică a pielii se poate deteriora și este posibil să nu își mai revină, scrie bewellstore.ro

myblog.ro

De la ce vârstă trebuie să folosim cremele pentru a încetini procesul de îmbătrânire?

Există un factor pe care nu îl putem controla atunci când vorbim de îmbătrânirea pielii și anume genele pe care le avem în familie. După numeroase studii s-a dovedit că acestea nu ne pot afecta atât de rău pe cât credem. Aici intervine factorul controlabil, adică îngrijirea zilnică pe care i-o acordăm pielii noastre. Majoritatea ignorăm proprietățile anti-aging pe care le au produsele de skincare, gândindu-ne ca suntem prea tinere ca să avem nevoie de ele.

Pielea noastră începe procesul de îmbătrânire pe la vârsta de 20 ani, atunci când producția de colagen și nivelul de elastină scad. Însă când vine vorba de produse cu ingrediente anti-age, vârsta pe care o recomandă toți dermatologii ar fi în jur de 25 de ani – vârsta care variază în funcție de persoană.

conde.ro

Ce creme folosim pentru a reda elasticitatea pielii?

Produsele anti-age sunt concepute pentru a combate o anumită zonă afectată, cum ar fi ridurile, liniile fine, hiperpigmentarea și altele. Înainte de toate, trebuie să înțelegem cum funcționează și cum ne ajută ingredientele pe care le conține o cremă anti-rid.

Hidratează în profunzime: rede aspectul inestetic al ridurilor și al liniilor fine;

Exfoliază – datorită alfa-hidroxiacizilor, celulele moarte sunt îndepărtate, țesutul cutanat devenind mai luminos și catifelat;

Antioxidanții – sunt eficienți în prevenirea ridurilor;

Retinolul – sau ingredientul minune, stimulează producția de colagen, diminuează petele pigmentare dar și ridurile fine;

Peptidele – stimulează regenerarea celulelor;

Resveratrolul– inversează procesul de îmbătrânire;

Coenzima Q10 – reduce aspectul liniilor fine din zona ochilor și protejează împotriva expunerii la razele UV;

Vitamina C – Stimulează producția de colagen și reduce semnele de îmbătrânire.

eva.ro

Se știe că apariția liniilor fine apare mai devreme la persoanele cu pielea mai uscată și deshidratată, care și-a pierdut strălucirea naturală.  Alegeți produse concepute pentru tenul gras/mixt, care vă vor oferi cantitatea necesară de hidratare fără a vă încărca pielea. Menținerea pielii sănătoase, tinere și strălucitoare nu se întâmplă doar cu utilizarea unui produs magic, deoarece nu există. Efectul se obține cu consistență și utilizarea corectă a produselor cosmetice, începând cu utilizarea zilnică de protecție solară cu cel puțin SPF30 +, creme hidratante + care vizează efectul anti-age și curățarea corespunzătoare.

Ce se întâmplă dacă folosești cremă antirid mai devreme decât e necesar?

Pentru persoanele mai mici de 20 de ani, cremele care au o concentrație mare de antioxidanți pot determina apariția dermatitei de contact sau pot crea sensibilitatea tenului. Întotdeauna utilizați produse concepute pentru tipul tenului pe care îl aveți.

Sursa: bewellstore.ro

Distribuie articolul: