Apariția ridurilor este un proces care, mai devreme sau mai târziu, se face prezent în viața oricărei persoane. În mod special femeile sunt deranjate de acest proces, însă din fericire urmând câteva reguli simple poți preveni formarea ridurilor din jurul ochilor. 

1.Înțelege cum și de ce se formează aceste riduri 

Toate tipurile de riduri, inclusiv cele din zona ochilor, se formează din cauza înaintării în vârstă, mai exact a pierderii colagenului și a elastinei din piele. Astfel, singurul mod prin care poți fi afectată mai puțin de trecerea timpului este să nu îți miști mușchii faciali sau să nu pășești în lumina soarelui. Desigur, poți facilita apariția timpurie a ridurilor prin adoptarea unor obiceiuri mai puțin bune, de exemplu fumatul.

2. Investește într-o cremă bună de ochi 

Da, am menționat anterior că o simplă cremă nu va face minuni, însă ai nevoie de un astfel de produs pentru a menține zona hidratată. Astfel, dacă ai ochii obosiți și cearcăne, un astfel de produs te poate ajuta foarte mult.Fii atentă la ingredientele acestei creme și caută mereu produse cu retinoizi, antioxidanți sau peptide.Totodată, nu uita să folosești întotdeauna cremă cu SPF. Alte ingrediente perfecte care nu rănesc pielea din zona ochilor sunt retinolul (folosit seara) și acidul hialuronic, care poate oferi efectul de umplere a ridurilor fine, oferind o bază mai bună pentru corector.

3. Ia în calcul procedura medicală

Nu există un mod prin care să scapi definitiv de riduri, deoarece acestea apar pe măsura trecerii timpului, însă poți elimina ridurile apărute deja cu ajutorul unui tratament cu laser sau diferite alte proceduri. Astfel, poți încerca și injecțiile cu soluții speciale sau Botox. Este important de știut că tratamentul cu laser nu este invaziv, în timp ce acste injecții sunt.

4. Încearcă un truc rapid 

Dacă ești foarte obosită, ridurile se vor vedea mult mai bine, așadar un truc este să aplici o mască pentru ochi. Găsești o mulțime de variante, însă caută formule care conțin acid hialuronic sau ingrediente hidratante precum ulei de jojoba, de lavandă sau unt de shea. Înainte să te machiezi, nu uita să aplici și un primer potrivit și să tapotezi ușor pentru ca produsul să se absoarbă perfect.

Sursa: Elle.ro