Momente emoționante surprinse joi, 15 aprilie, la vizita Prințului Charles și a soției sale Camilla Parker-Bowles în grădinile Marlborough. Aceștia au descoperit mii de flori și mesaje lăsate de britanici în semn de omagiu adus Prințului Philip, iar la un moment dat, Charles aproape că a izbucnit în lacrimi.

Deși oficial, publicul a fost rugat să nu depună flori din cauza măsurilor anti-covid, fiind încurajat să lase mesaje de condoleanțe într-o carte online și să facă donații pentru cauzele caritabile susținute de Casa Regală, britanicii au continuat să-și exprime regretul în modul tradițional.

Florile sunt colectate zilnic și depuse la reședința Marlborough, locația fiind aleasă tocmai pentru a descuraja formarea grupurilor de oameni.

Joi, Prințul Charles și Camila Parker au vizitat grădinile Marlborough și au rămas profund emoționați de miile de flori, mesaje și jucării lăsate de britanici pentru a aduce un omagiu tatălui său, Prințul Philip, decedat în data de 9 aprilie. La un moment dat, Ducele de Wales a privit pe cer și cu greu și-a stăpânit lacrimile.

Înmormântarea Ducelui de Edinburgh va avea loc sâmbătă la castelul Windsor, cu participarea a doar 30 de persoane la funeralii.

Sicriul Prințului Philip va fi dus la Capela Saint George pe un Land Rover special adaptat, pe care l-a proiectat el însuși. Vehiculul a fost un proiect care a durat 16 ani, iar ultimele modificări i-au fost aduse în 2019. Cei patru copii ai lui, prinții Charles, Andrew, Edward și Anne vor merge alături de sicriul la înmormântarea de sâmbătă.

Ceremonia va putea fi urmărită live, pe canalul de Youtube al Familiei Regale, sâmbătă, începând cu ora 14:30 ora locală sau 12:30, ora Moldovei.

Foto: Dailymail.co.uk