Cu siguranță cea mai gustoasă pizza e acasă! Nu, nu e cea livrată, ci pregătită chiar de noi. Adesea apare o eroare când e vorba de aluat, pentru că trebuie o rețetă verificată și foarte gustoasă. Din acest motiv, venim cu o recomandare!

Ingrediente

  • 200 ml de apă călduță;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • 1 linguriță de drojdie uscată;
  • jumătate de linguriță de sare;
  • 1 linguriță de zahăr;
  • 250 g de făină.

Mod de preparare

  1. La apa călduță adăugăm uleiul de măsline și drojdia, după ce combinăm aceste ingrediente lăsăm totul pentru 10 minute, ca drojdia să crească. (Nici într-un caz nu folosim apa fierbinte, drojdia nu va crește!)
  2. Între timp, la făină adăugăm sarea, zahărul și omogenizăm totul.
  3. După ce drojdia un pic a crescut, facem o adâncitură în făină și treptat adăugăm masa lichidă.
  4. Începem să frământăm aluatul până bolul devine curat, iar aluatul moale și fin.
  5. Lăsăm aluatul la crescut pentru minim 30 de minute, acoperim bolul cu peliculă alimentar și un ștergar. Ulterior, punem totul într-un loc cald.
  6. După ce aluatul a crescut în volum practic de două ori, putem pregăti pizza.

Vezi și: Pentru iubitorii de ciocolată, biscuiți Brownie. Rapid, ușor, gustos!

Distribuie articolul: