După ce ne-am bucurat papilele gustative cu bucate tradiționale de sărbători, organismul are nevoie de o pauză de la mâncarea calorică. În acest sens, am reinterpretat rețeta clasică a plăcintelor cu brânză și am obținut una mai puțin calorică, dar la fel de gustoasă. Mai simplă decât aceasta, la sigur nu găsiți! 

Ingrediente

  • aluat Fillo
  • 500g de brânză (puteți folosi degresată)
  • câteva cozi de ceapă verde
  • mărar
  • două ouă
  • sare
  • un pic de ulei
  • o mână de semințe de susan
  • 100 ml de lapte

Mod de preparare

  1. Pentru început, ai grijă ca aluatul să fie complet dezghețat, în caz contrar el se va rupe. Separă aluatul a câte trei foi.
  2. Amestecă laptele cu un ou și ulei, până compoziția devine omogenă. Unge prima și a doua foaie cu ajutorul unei perii din silicon.
  3. Pregătește brânza: taie ceapa și mărarul, apoi adaugă-le în brânză, împreună cu sarea și oul. Amestecă bine compoziția.
  4. Pe a treia foaie (ultima) de aluat, aranjează brânza. Te îndemn să nu întreci măsura, pentru că aluatul este foarte subțire și va crăpa în timpul coacerii. Rulează strâns și aranjează în forma pentru copt.
  5. Procedează astfel cu tot aluatul. După ce ai aranjat toate rulourile obținute, cu ajutorul unui cuțit, taie în bucăți medii.
  6. La final, unge plăcintele cu compoziția rămasă și presară cu susan.
  7. Coace timp de 20 de minute la 180 de grade celsius. Servește cât sunt calde și crocante.

Poftă bună!