Pole dance este un sport popular și frumos care însă provoacă multe controverse în societate. Cristina Scarlevschi, una dintre cele mai sexy și atrăgătoare fete din Republica Moldova este dansatoare profesionistă de pole dance. Multe fete învață de la ea și toate devin mai grațioase și încrezute în sine.

De obicei, dansul la bară este asociat cu cluburi de striptease, Cristina însă știe să demonstreze contrariul. Este una dintre primele care a dezvoltat acest tip de sport în Republica Moldova. În prezent acesta este privit altfel pentru că nu este un sport ușor ci implică o combinație de acrobații, gimnastică, putere în mâini și multă muncă.Totul ce e frumos se învață de la zero, indiferent de experiență în dans sau sport, indiferent de vârstă și kilograme. Am să te fac să devii mai încrezută în sine, puternică și frumoasă”. 

Cristina alege doar un cuvânt care să te descrie cel mai bine. Și de ce anume acesta?

Pot să spun că sunt o persoană perseverentă. Dacă mi-am pus un scop, eu o să tind spre el. Dacă nu reușesc din prima, o să cad, dar mă ridic, ca până la final eu să obțin ce-mi doresc. Știu că orice s-ar întâmpla voi reuși și sunt foarte mândră și mulțumită de mine în astfel de momente.

Cum ai descoperit pasiunea pentru pole dance?

Eu, la fel ca toți ceilalți, credeam că acest dans este unul vulgar și că pole dance înseamnă striptease la bară. Până în momentul în care am văzut o fată care dansa ca o balerină la bară. Atunci mi-am pus întrebarea: „Doamne se poate și în așa mod? Și așa se dansează la o bară”? Mie foarte mult îmi place când o fată dansează și se învârte frumos și grațios. Mi s-a părut un dans sexy, dar care nu întrece limita. Atunci am înțeles că îmi place și că  trebuie să învăț și eu.


Care sunt punctele tale puternice, dar și cele slabe?

Cel mai puternic punct al meu este că, nu cedez ușor, mă apuc de orice dacă știu că o să mă simt bine. Îmi place să ofer confortul oamenilor din jurul meu. Pentru mine sunt importanți toți apoi eu. Punctul meu mai slab este că mă simt moral distrusă atunci când nu sunt susținută de familie. 

De ce anume pole dance? Și ce  înseamnă pentru tine acest tip de dans?

Toate stilurile de dans m-au impresionat, din copilărie am încercat de toate câte puțin, până m-am regăsit în pole dance. Cel mai important pentru mine este că Pole Dance poate fi interpretat în diferite stiluri. Când adaugi de la fiecare tip de dans câte un element, acestea se combină perfect într-un dans de tip pole dance. Bara, pentru că datorită ei, eu combin și sportul, și dansul, și flexibilitatea. Toate pasiunile mele le-am transformat doar în una: pole dance.


De ce vin de obicei fetele la tine în grupă?

În primul rând fetele vin ca să slăbească, să aibă experiență, să capete o flexibilitate și să învețe acele mișcări pe care nu toți le pot face. Și desigur motivația, fiecare fată este ambițioasă pentru că întotdeauna se văd rezultate.

Ce înseamnă pentru tine a fi sexy?

Pentru mine înseamnă „acel sexy” pe care îl privesc toți ochii, și acei mici, maturi chiar și acei în vârstă. Tot ceea ce le place tuturor chiar și lui Dumnezeu. Acel sexy care e cu limită și cu care te naști.


Ce te-a învățat pe tine experiența la pole dance?

De când am început să practic acest sport, am dobândit o încredere enormă de sine. De fiecare dată învăț ceva nou și greu. La pole dance doar prin vânătăi la final poți spune: „waw, mi-a reușit și asta”. 

Cristina, totuși, care este diferența dintre dansul pole dance și striptease?

Pole dance este un dans ce a intrat în olimpiadă ca un sport. Striptease este un dans la bară care nu are elemente acrobatice, acolo fetele se dezbracă și primesc bani.

Cum reacționează logodnicul tău la profesia ta de dansatoare?

În ceea ce privește dansurile la școală și că predau pole dance, mă susține mereu și se mândrește cu mine. În școala mea tot ce ține de tehnică au fost instalate chiar de el. Doar pentru ca eu să mă simt bine în sala mea de dansuri. Ce ține de postul de dansatoare în club, nu este atât de satisfăcut, de aceea nu mai frecventez go-go dancing și aici nu este vorba de striptease.


Care a fost cel mai greu lucru întâlnit de tine atunci când ți-ai deschis pentru prima dată școala de pole dance?

Deci prima școală am deschis-o la 23 de ani, atunci a fost un eșec, pentru că nu am avut susținere bărbătească. Nu am avut bărbatul pe care îl am acum, ca să mă ajute în toate. Am avut probleme cu localnicii, arendașii, problemele tehnice, se strica bara și nu aveam un umăr puternic care să mă ajute și protejeze. 

Ce le transmiți fetelor care doresc să vină la tine în grupă, dar totuși le opresc stereotipurile și vorba lumii?

Nu este nevoie sa fii model, actriță sau super atlet ca sa poți practica Arta „Pole Dance”. În familia noastră sunt femei simple însă carismatice, mame, bunici și fiice cu dorințe. Este nevoie doar de voința ta. Ia-ți angajamentul și vino la noi, indiferent de experiență, vârstă sau de ce zice lumea.

Ce altceva ai vrea ca oamenii să știe despre tine și cariera ta?

Vreau ca lumea să știe că eu nu m-am născut flexibilă, nici eu nu puteam să fac sfoara sau nu mă puteam ridica la bară. Eu am înțeles că trebuie foarte multă muncă și dedicație. Eu nu am fost pregătită, eu m-am pregătit și am muncit. Pentru a crea frumusețe trebuie multă muncă, dezvoltare și devotament.

Ce este pentru tine fericirea absolută?

Fericirea absolută pentru mine este atunci când femeia conștientizează că este împlinită, mulțumită de sine și fericită, doar atunci totul în jur este frumos și luminos.

„Dansul la bară nu este așa cum crede majoritatea, dar ca să înțelegi acest lucru trebuie să încerci și să privești”.

Foto: Instagram/Krispy

Distribuie articolul: