Cristina Cozma a dezvăluit rețeta de borș roșu lăsată drept moștenire de la bunica sa Maria, pe care a învățat să-l gătească cu multă, multă dragoste. Iată cum îl prepară pentru ca acesta să iasă perfect roșu, aromat și foarte savuros! 

Ingrediente:

  • carne la alegere (eu folosesc ciolane de porc sau costiță de vită), dar se poate folosi orice carne!
  • ceapa
  • morcov
  • cartofi
  • sfecla (multă)
  • condimente (sare, piper, frunze de dafin)

Preparare:

Într-o cratiță se pune la fiert carnea cu o ceapă întreagă, frunze de dafin și boabe de piper negru. Aparte într-un ceaun punem la călit ceapa, apoi adăugăm morcovul (dat prin răzătoare). Mai apoi adăugăm cam 5-6 sfecle mari date și ele prin răzătoare, dăm focul încet și amestecăm până sfecla este înăbușită. Între timp scoatem spuma de pe carne și, când carnea este aproape fiartă, adăugăm cartofii… Mai apoi când și cartofii sunt aproape gata adăugăm conținutul ceaunului și mai punem o sfeclă crudă dată prin răzătoare. Când totul fierbe, punem sare după gust!

La final după ce stingem focul adăugăm pătrunjelul și o crenguță de cimbru.

„Așa borș făcea bunica mea, care mi-a fost alături de când mă știu. Acum chiar dacă ea nu mai este printre noi, fiica ei (mama mea) zice: „Borș ca al mamei mele poate găti numai fiica mea”. Toate rudele au remarcat că doar mie îmi iese acest borș exact ca „la bunica Maria”. Mă simt mândra și emoționată pentru ca mi-am iubit enorm bunica! Garry și copiii îl adoră, iar ziua în care gătesc „Borș roșu” e o sărbătoare gastronomică la noi în casa!”, povestește Cristina.

Voi ce feluri de mâncare gătiți „ca la bunica”?

Vezi și: Somon pe pat de bulgur, cu sos de oțet balsamic și miere, după rețeta nutriționistei, Elena Ozun

Distribuie articolul: