Centrul de Medicină Reproductivă Medpark oferă soluții inovatoare pentru probleme de fertilitate și planificarea familiei, fiind singurul din țară acreditat internațional. În contextul fenomenului de amânare tot mai frecventă a momentului unei sarcini, criocongelarea ovulelor este soluția medicală de păstrare a șansei de concepere în viitor.

Când este necesară criocongelarea ovulelor?

Îmbătrânirea ovariană este un proces natural care duce la declinul cantitativ, cât și calitativ al ovocitelor femeii.

Indicațiile pentru criocongelarea ovulelor pot fi medicale sau electiv sociale. Printre motivele medicale se numără afecțiuni care pot afecta fertilitatea, tratamente oncologice sau intervenții chirurgicale la nivelul ovarelor. În plus, pentru femeile care doresc să amâne sarcina din motive sociale, crioprezervarea ovocitelor reprezintă o opțiune care le oferă mai multă flexibilitate în planificarea familială.

Vârsta ideală pentru a lua în calcul crioprezervarea ovocitelor este între 31 și 35 de ani.  Cu toate acestea, femeile mai tinere pot beneficia de acest serviciu pentru a-și păstra opțiunile reproductive pentru viitor. Este important de menționat că eficacitatea crioprezervării ovocitelor poate varia în funcție de vârstă și de numărul de ovocite disponibile.În general, vârsta limită pentru crioprezervarea ovocitelor este de 45 de ani, deoarece calitatea și cantitatea ovocitelor încep să scadă semnificativ după această vârstă. Astfel, femeile care doresc să aibă opțiuni pentru sarcină mai târziu în viață ar trebui să ia în considerare acest proces.

Cum are loc criocongelarea?

Procesul de congelare al ovocitelor la Medpark folosește tehnologia modernă a vitrificării, cu cele mai mari rate de supraviețuire a ovocitelor. Ovocitele sunt congelate ultrarapid și păstrate în azot lichid la o temperatură extrem de scăzută( -196 °C) , asigurându-se că rămân intacte pentru o perioadă îndelungată de timp.

Este important de menționat că ovocitele sunt congelate fără a fi fertilizate. Acestea sunt stocate pentru a fi utilizate în viitor, atunci când pacienta decide să înceapă procesul de concepere cu partenerul său.

De ce Medpark?

La Centrul de Medicină Reproductivă Medpark ne angajăm să oferim pacienților noștri cele mai avansate tehnologii și servicii de înaltă calitate. Crioprezervarea ovocitelor este doar unul dintre numeroasele servicii pe care le punem la dispoziția pacienților noștri pentru a-i ajuta să-și realizeze visul de a avea o familie.

  • Condițiile de păstrare: Folosim cele mai performante dispozitive de crioconservare pentru a asigura calitatea înaltă a păstrării ovocitelor și de a oferi pacienților șanse maxime de reușită în fertilizarea in vitro în viitor.
  • Standard european de calitate:Acreditarea europeană ESHRE pentru serviciile de reproducere umană asistată este unică în Republica Moldova și reprezintă confirmarea standardelor ridicate de calitate pe care le respectăm în crioprezervarea ovocitelor.
  • Control riguros al proceselor: Sistemele noastre de alertă permit echipei să monitorizeze în timp real și să fie alertată instantaneu, 24/7, dacă există vreo abatere sau problemă cu privire la aparate sau proceduri.
  • Experiență vastă în domeniul crioprezervarii ovulelor și al fertilizării in vitro, cu o excelentă rată de succes, la nivelul clinicilor de top din Europa.

Pentru mai multe informații despre criocongelarea ovulelor și impactul asupra fertilității, accesează articolul Criocongelarea Ovulelor – Posibilitatea de a Avea Copii în Viitor.

Pentru mai multe informații despre serviciile Centrului de Medicină Reproductivă Medpark, apelează (+373) 22 40 00 40, disponibil 24/7.

Distribuie articolul: