Problemele de cuplu nu sunt un fenomen ieșit din comun, adesea în astfel de situații, partenerii apelează la „pauza” în relație. Dar, când de fapt, este nevoie de aceasta și când nu, vezi mai jos. 

Pauza în relație apare, de regulă, când nu există suficientă comunicare. Când nu există înțelegere, când nu există răbdare și când niciunul dintre voi nu este dispus -i acorde celuilalt mai mult timp.

O pauză în relație vine la pachet cu foarte multe emoții negative. Aduce foarte multă presiune asupra voastră și este destul de apăsătoare. Este și stânjenitoare, pentru poate însemne faptul niciunul dintre voi nu are curajul spună lucrurilor pe nume.

Sunt cupluri care pot spune au trecut cu bine peste o astfel de etapă, însă sunt și cupluri care s-au despărțit după ce au luat pauză.

Când este recomandată

Sunt numeroase momente în care o pauză poate părea o idee bună pentru amândoi, însă trebuie știți ce presupune această etapă. De regulă, punerea relației „pe pauză” este o alegere sănătoasă în momentul în care amândoi trebuie evoluați. Când pășiți în direcții diferite, când aveți lucruri noi de învățat sau când trebuie lucrați la dezvoltarea voastră personală.

Acea ruptură este benefică în momentul în care amândoi sunteți conștienți de faptul nu este o pauză în adevăratul sens al cuvântului, ci este o perioadă benefică pentru amândoi. O perioadă în care definitivați obiectivele profesionale sau în care urmați oportunitățile care v-au ieșit în cale. Pauza în relație este recomandată doar atunci când alegerile voastre vor aduce din nou împreună.

Dacă traversați o perioadă toxică, pauza este mai mult decât benefică și chiar recomandată. Pentru a nu face mai mult rău, este bine conștientizați această decizie este spre binele vostru.

Când nu este recomandată

Sunt momente într-o relație care pot fi numite „pe muchie de cuțit”, când o pauză poate fi extrem de dăunătoare. Este important conștientizați ce implicații are această decizie și cât de mult afectează pe termen lung.

Cel mai rău moment pentru o pauză este când încrederea lipsește cu desăvârșire. Daca nu aveți foarte multă încredere unul în celalalt sau, mai rău, aceasta lipsește cu desăvârșire, este cel mai rău moment pentru a lua o pauză. Este o confirmare niciunul dintre voi nu se străduiește suficient. Este o confirmare niciunul dintre voi nu este suficient de implicat în relația pe care o aveți. În astfel de momente, pauza poate fi asociată cu nepăsarea. Iar nepăsarea este, din păcate, asociată cu lipsa sentimentelor. Cel mai dureros lucru este știi te confrunți cu nepăsare în viața sentimentală.

Pauza nu este recomandată când confruntați cu probleme emoționale sau sexuale. Atât viața emoțională, cât și viața sexuală sunt extrem de importante într-o relație. Dacă apare tentația de a experimenta cu alte persoane tocmai pentru a umple aceste goluri, atunci mai mult ca sigur pauza va duce la despărțire. O relație sănătoasă este bazată pe încredere și comunicare, înainte de orice. Niciunul dintre voi nu trebuie se simtă ignorat… niciunul dintre voi nu trebuie simtă nu primește suficientă afecțiune, atenție sau iubire. Niciunul dintre voi nu trebuie se confrunte cu frustrări legate de viața sexuală.

SURSA: Andreearaicu.ro

Distribuie articolul: