Prin designul accesoriilor sale vrea să sublinieze ideea de simplitate și feminitate! Faceți cunoștință cu Marina Țurcan, o iubitoare a frumosului și bunului gust. Creațiile ei au menirea de a da un plus de eleganță și originalitate stilului nostru, iar creatoarea este cea care mânuiește cu dibăcie arta confecționării acestora.

Deși de profesie este contabil, de șapte ani încoace îmbină și altă pasiune, este artist handmade și țese, brodează și croșetează bijuterii, broșe, genți din mărgele și multe altele.

Din copilărie era vrăjită de spiritul creativ

„De la mama mea am învățat tricotatul, cusutul și croșetatul. Pe timpurile sovietice, când era mai greu să-ți cumperi lucruri frumoase și originale, puteam să mă închid în casă cu mașina de cusut ca să vin la serviciu în haină nouă”, povestește Marina Țurcan.

Frumusețea stă în detalii

O lucrare o poate concepe și în trei zile, nu este nevoie decât de fire și puțină imaginație, iar când înțelege ce iese, lucrul merge ca pe roate.

Chiar dacă de fiecare dată are emoții când prezintă clientului lucrarea sa, cum ne spune și meșterița „Nu am avut clienți nemulțumiți, dar de fiecare dată mă simt ca la examen

Materialele pe care le utilizează nu sunt obișnuite, sunt mărgele de nisip din Cehia și Japonia, cristale swarovsky, pietre semiprețioase și furnitură de metal. Unele se găsesc la noi, altele le procură online din China, Rusia și România.

Nu lucrează după tipare, ci doar după modele formate instantaneu

Orice lucrare este unică în felul său, toate aceste accesorii oferă eleganță și un aer deosebit celor care le poartă.

„Poșetele mele, chiar sunt lucrări de autor. Fiecare schemă e creată de mine personal, și făcută până la ultima mărgică”.

Urmărește tendința, dar păstrează tradiția

În fiecare lucrare se străduie să aibă ceva tradițional, mai ales că este trendul care e mereu în vogă, iar în majoritatea lucrărilor folosește mai multe tehnici.

„O tehnică este croșetatul cu mărgelele, brodatul cu mărgelele, împletitul de tip mozaic cu mărgele și desigur țesutul cu mărgelele”, povestește Marina Țurcan.

Nu a urmat cursuri speciale, a urmărit tutoriale pe Youtube, de acolo a învățat să își perfecționeze munca.

Între pasiune și profit

„Primele lucrări le realizam și-mi ajungea doar ca să-mi cumpăr materiale”,  ne spune Marina Țurcan. Iar astăzi face parte din comunitatea meșterilor populari din Moldova, astfel a putut să se facă cunoscută lumii întregi.

Prin intermediul acestei munci a făcut cunoștință cu Elena Sharafulina, eleva maestrului rus Alexandr Vasiliev, anume ea este clienta  cea mai fidelă a meșteriței.

„Am realizat pentru ea o colecție de poșete, iar husa pentru ochelari făcută de mine a fost dăruită d-lui Vasiliev”, ne-a povestit artizana.

Noi îi dorim cât mai multă inspirație în tot ceea ce face!

Autor: Daniela Muntean, stagiară