Peştele face parte dintotdeauna din dieta oamenilor şi este considerat unul dintre cele hrănitoare şi benefice alimente pentru organism, carnea de peşte fiind extrem de sănătoasă, fiind bogată în proteine şi grăsimi monosaturate.

Peştele conţine proteine uşor de digerat,fiind bogat în acizi graşi esenţiali Omega 3,vitaminele A,D,E,B12,dar şi minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor şi seleniu. Aceste substanţe ajută dezvoltarea cognitivă, îmbunătăţesc vederea şi întăresc sistemul imunitar. Datorită conţinutului de fier, consumul regulat de peşte previne anemia, iar Vitamina D este esenţială în absorbţia şi fixarea calciului, asigurând oase puternice şi o dantură sănătoasă.

Iată o rețetă ușoară pe care familia ta o va îndrăgi din prima.

Ingrediente:

  • 5-6 sardine afumate
  • 150 g brânză de vaci
  • 100 g smântână
  • 3 linguriţe hrean răzuit
  • 1/2 lămâie
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3 linguriţe seminţe susan negru
  • 1 legătură mărar
  • piper, sare

Preparare:

Speli peştele şi înlături pieliţa şi toate oasele. Tai în bucăţi, le mixezi cu brânza, smântâna, hreanul şi amesteci. Trebuie să obţii o pastă fină, omogenă.

Presari puţin piper şi sare după gust, adaugi zeama de lămâie şi toci mărarul şi ceapa verde. Încorporezi verdeaţa în pasta de peşte, odată cu seminţele de susan negru. Serveşti cu pâine prăjită. Eventual, păstrezi pentru ornat frunze de ceapă verde tocate şi seminţe de susan negru.

SURSA

Vezi și: Roşii cu umplutură de ton – un aperitiv savuros și ușor de preparat