Neîntrecută în tot ce face, dar și bine documentată până în cele mai mici detalii ale creației sale, designera Corina Hamureac lucrează la o nouă epopee vestimentară, intitulată „Origini”. Prin intermediul acesteia, creatoarea valorifică o filă importantă a istorie noastre – geto-dacii și în special femeia dacă. Urmează a fi cel mai mare proiect al creatoarei de modă și poate una dintre cele mai mari colecții cu caracter folcloric.

„Mi-am propus mai demult să fac ceva inspirat de istoria țării și neamului meu. Situația pandemică m-a impus și pe mine să lucrez mai mult la ceea ce avem noi. Biblioteca mea este arhiplină de istorie – am recitit istoria geto-dacilor, cum am venit și de unde au pornit. Toată lumea vorbește despre bărbați, însă eu am căutat unde să găsesc repere despre femeia dacă. Cred că am studiat toate enciclopediile ce țin de cultura acestui neam – însă repere ce țin de vestimentație sunt foarte puține. E bine să știm spre exemplu că crucea de la Orheiul Vechi este un Centru Solar stabilit de geto-daci, un monument care se repetă la Saharna și care aduce neamului nostru multă greutate și spiritualitate”, spune Corina Hamureac pentru ȘtiriPozitive.

Această perspectivă, recunoaște designera, va dezvolta mult și turismul în țara noastră, care la moment este în principiu axat pe industria vinului. Corina Hamureac recunoaște că nu are cum să se încadreze în 20 de ținute, așa cum dictează podiumurile internaționale – deci va fi o colecție mai vastă, în care să încapă cultura spirituală și simbolurile neamului nostru.

Creatoarea a mai realizat colecții inspirate din creația lui Matcovchi, Eminescu, Grigore Vieru sau Eugen Doga. Colecția dedicată marelui Constantin Brâncuși, apreciată înalt pe podiumuri de la București și Paris, a ajuns mediatizată la nivel European.

Video: Stiripozitive.eu