Prințul Harry scrie în noua autobiografie Spare că  fratele său William l-a bătut, în timpul unei confruntări la Londra, în 2019. În mult așteptata sa autobiografie Spare, Harry povestește ceea ce el spune că a fost un atac fizic din partea fratelui său, William, în prezent prinț de Wales, în timp ce relația lor s-a destrămat din cauza căsătoriei prințului mai tânăr cu actrița Meghan Markle, conform The Guardian.

Descriind o confruntare la locuința sa din Londra, care a avut loc în 2019, Harry spune că William a numit-o pe Meghan dificilă și nepoliticoasă. Confruntarea a escaladat, scrie Harry, până când William „m-a apucat de guler, smulgându-mi colierul, și … m-a trântit la podea”.

Scena extraordinară, despre care Harry spune că a dus la rănirea spatelui său, este una dintre multele din autobiografia Spare, care va fi publicată săptămâna viitoare și care este posibil să stârnească un scandal enorm.

Titlul cărții provine de la o veche zicală din cercurile regale și aristocratice: primul fiu este moștenitorul titlurilor, al puterii și al averii, iar cel de-al doilea este, prin urmare, o rezervă, în cazul în care se întâmplă ceva groaznic cu primul născut.

Harry scrie că William a vrut să vorbească despre declinul relației lor și a luptelor cu presa. Dar când William a sosit la Nottingham Cottage, unde locuia atunci Harry, în incinta Palatului Kensington, era deja, spune Harry, „enervat la culme”.

După ce William s-a plâns de Meghan, Harry i-a spus că repetă discursul presei și că se aștepta la ceva mai bun de la propriul frate. Dar William, spune Harry, nu a fost rațional, ceea ce a dus la faptul că cei doi bărbați au început să țipe unul la celălalt.

Harry l-a acuzat apoi pe fratele său că se comportă ca un moștenitor, incapabil să înțeleagă de ce fratele său mai mic nu se mulțumește să fie 0 rezervă. A fost un schimb de replici acide, înainte ca William să afirme că încerca să ajute.

Harry a spus: „Vorbești serios? Să mă ajuți? Scuze – așa se numește asta? Să mă ajuți?”

Acest comentariu, spune Harry, l-a înfuriat pe fratele său, care a înjurat în timp ce făcea un pas spre el. Acum speriat, scrie Harry, s-a dus în bucătărie, fratele său furios urmându-l.Harry scrie că i-a dat fratelui său un pahar cu apă și i-a spus că nu poate vorbi cu acesta când e atât de nervos.

„A pus jos apa, mi-a spus alt nume, apoi a venit spre mine. Totul s-a întâmplat atât de repede. Atât de repede. M-a apucat de guler, smulgându-mi colierul, și m-a trântit la podea. Am aterizat pe bolul câinelui, care s-a spart sub spatele meu, bucățile tăindu-mă. Am stat acolo o clipă, amețit, apoi m-am ridicat în picioare și i-am spus să iasă afară.”

Harry scrie că William l-a îndemnat să riposteze, aducându-și aminte de certurile pe care le-au avut în copilărie. Harry spune că a refuzat să facă acest lucru. William a plecat, spune Harry, apoi și și-a cerut scuze. William l-a rugat pe Harry să nu-i povestească lui Meg despre incidentul violent.

Harry spune că nu i-a spus imediat soției sale, dar și-a sunat terapeutul. Când Meghan a observat mai târziu zgârieturi și vânătăi pe spatele lui  Harry  i-a povestit despre altercația cu fratele său, iar  ea „nu a fost atât de surprinsă și nu a fost atât de furioasă,” ci „teribil de tristă.”

Resentimentul lui Harry de a fi rezerva este tema principală a cărții sale, capitolele povestesc despre copilăria sa, școală, cariera sa ca membru al familiei regale și în armata britanică, relația cu părinții și fratele său și relatează despre relația cu Meghan.

La începutul cărții, Harry povestește cum tatăl său, acum regele Charles, i-ar fi spus soției sale, prințesa Diana, în ziua nașterii lui Harry: „Minunat! Acum mi-ai dat un moștenitor și un copil de rezervă – munca mea s-a terminat”.

Fie că descrie amintirile și dragostea sa pentru Diana, care a murit într-un accident de mașină la Paris, în august 1997, sau dragostea sa similară pentru bunica sa, regina Elisabeta a II-a, care a murit anul trecut, Harry este lipsit de menajamente în relatarea unor scene și conversații  private.

Într-un clip din interviul de la ITV, Harry a spus: ”Mi-ar plăcea să-mi recuperez tatăl, mi-ar plăcea să-mi recuperez fratele. Îmi vreau tatăl și fratele înapoi”.

Distribuie articolul: