1. Funcțiile principale unei plinte.

Toată lumea știe ce este o plintă. Dar nu toată lumea înțelege care este rolul unei plinte. Și, recent, odată cu apariția high-tech-ului și a minimalismului în viețile noastre, mulți oameni își pun întrebarea: “Cum putem să ne descurcăm fără o plintă?”. În primul rând, este nevoie de o plintă pentru a ascunde locul în care podeaua se întâlnește cu peretele. Această adiacență poate fi destul de îngrijită, dar necesită totuși o conexiune logică. Iar în cazul pardoselilor laminate sau a parchetului, trebuie lăsat un spațiu tehnologic între podea și perete pentru a permite ca parchetul să se extindă fără obstacole. Acest decalaj se închide, de asemenea, cu o plintă. O altă funcție importantă a unei plinte este aceea de a proteja partea inferioară a pereților de murdărie în timpul utilizării și curățării. Iar dacă în casă există și o gospodină deosebit de harnică, cel mai bine este să alegeți o plintă mai înaltă. Plinta ascunde, de asemenea, vizual eventualele neregularități dintre perete și podea, precum și defecte în munca constructorilor, ceea ce face ca aspectul general să fie mai îngrijit. Bineînțeles, o plintă poate fi și un element pur decorativ. Aceasta poate transforma un interior – îl poate face solid sau ușor, poate adăuga profunzime sau intrigă. Totul afectează imaginea de ansamblu: înălțimea plintei, forma și culoarea acesteia.

  1. Albul ca o personificare a frumuseții.

Unul dintre principalele avantaje ale plintei albe este aspectul estetic al acesteia. Albul se potrivește oricărui interior, creând un efect vizual și conferind camerei un aspect luminos și aerisit. Culoarea plintei albe variază de la alb ca zăpada până la crem, ceea ce vă permite să alegeți opțiunea potrivită pentru orice interior.
Un alt avantaj al utilizării unei plinte albe este că este ergonomică. Aceasta nu numai că protejează pereții de diverse deteriorări mecanice, dar maschează și imperfecțiunile finisajului rezultate în urma utilizării tapetului mineral rulat, care nu numai că se vede acolo unde atinge alte suprafețe, dar poate părea nefinisat până la instalarea plintei albe.
Un alt avantaj asociat cu plinte albe este flexibilitatea materialului. Plinta alba poate fi realizată din diferite materiale, cum ar fi metalul, lemnul și polimerii. Fiecare dintre aceste materiale are propriile avantaje și pot fi tăiate la dimensiunea necesară pentru a completa orice spațiu, chiar și în zonele care au forme geometrice neobișnuite. Dar vă recomandăm în continuare să folosiți lemnul, deoarece are mai multe avantaje și vă îmbunătățește experiența de utilizare și funcționare.

Distribuie articolul: