De câte ori v-ați pus întrebările: De ce nu strălucește părul, de ce se rupe sau cade? Ați căutat tot felul de soluții, ați adoptat diete și ați luat suplimente, dar nu a funcționat nimic. „Un păr sănătos nu se va echivala niciodată cu restricțiile alimentare și cu dietele drastice compuse dintr-un singur aliment”, spune Maria-Victoria Racu. Care sunt totuși acei nutrienți de care ai nevoie ca să ai o podoabă capilară sănătoasă și frumoasă.

Alimentație pentru un păr sănătos. Un păr sănătos nu se va echivala niciodată cu restricțiile alimentare și cu dietele drastice compuse dintr-un singur aliment. Și iată de ce:

  • Cuvântul-cheie este sănătate, iar aceasta implică un echilibru total de nutrienți, printre care proteinele și grăsimile ocupă un loc deosebit.
  • Grăsimile sunt necesare pentru absorbția vitaminelor A, D și E din alimente. Fără acestea părul va fi mai subțire și mai slab.
  • Găsiți vitamina A în morcov, cartofii dulci, spanac, produsele lactate și ouă. Vitamina D în peștele gras, ouă, ciupercile crescute natural, sub razele soarelui și soia. Iar vitamina E – în semințele de floarea soarelui, migdale, uleiuri și avocado.
  • Nu uitați să adăugați și un pic de fier și zinc la cocktailul de nutrienți pentru un păr sănătos. Găsiți fierul în carnea roșie și ficat, ouă, spanac și leguminoase. Zincul se găsește din abundență în toate produsele de mare, semințe de dovleac și iar – leguminoase.
  • Importantă este aici și vitamina C, în calitate de antioxidant. Nu este cazul să apelați la citrice, întrucât sunt sărăcăcioase în acest element. Găsiți campionii autohtoni – pătrunjelul, ardeiul roșu, măcieșul și cătina. Util și în sezonul răcelilor, care deja ne bate la geam.

Sănătatea înseamnă echilibru și diversitate alimentară cât mai mare, nu-i așa?

Sursa: Instagram/mrvnutrition

Distribuie articolul: