Cuvântul „depresie” a început să fie din ce în ce mai prezent în vocabularul nostru. Viața schimbată de pandemie, modificările de la locul de muncă, neajunsurile financiare – toate ne fac să mergem pe un drum greșit. De aceea, cărțile pot fi o salvare, un aliat, dar și un tratament extrem de bun, pentru suflet și minte.

Lectura duce fericirea și ne poate face să descoperim rezolvări la problemele noastre. În plus, este un mod perfect de a ne relaxa, după o zi grea de muncă.

Mai jos găsești lista top 5 cărți, ce te vor face să vezi viața cu alți ochi:

 „Mănâncă, roagă-te, iubește” de Elizabeth Gilbert

Foto: bestseller.ro

Un roman ce te va purta prin viața unei femei. Aceasta, înțelege, la 31 de ani, că nu este împlinită cu viața pe care o duce. Elizabeth, Liz, este o femeie căsătorită, are casa visurilor ei, un loc de muncă bun și bine plătit, însă nu este fericită. Liz este, totuși, o femeie puternică, care își dorește mai mult de la viață, așa că începe să caute motivul pentru care nu se simte împlinită. Divorțează de soțul ei și încearcă să își găsească fericirea în brațele unui alt bărbat, crezând că aceasta era de fapt cea mai mare problemă a ei.

După lungi încercări de a-și transforma viața, înțelege că problema este la ea, nu la oamenii din jur. Citește cartea pentru a urmări aventura ei.

„Delicatețe” de David Foenkinos

Foto: dorinadanila.com

O  ficțiune, care poate fi extrem de ușor transformată în poveste de viață. Nathalie ne este prezentată pentru prima dată ca o femeie extrem de fericită, căsătorită cu Francois. Între cei doi a fost dragoste la prima vedere și a urmat o poveste de iubire clasică. Din păcate, soarta are alte planuri pentru ei.

 „Oamenii fericiți citesc și beau cafea” de Agnés Martin-Lugand

Foto: coltulceloctionarului

Este o poveste care are la bază o idee similare cu cea din cartea lui David Foenkinos, însă conținutul este complet diferit. De data aceasta, tânăra soție rămâne văduvă și fără singurul ei copil,iar viața o poartă pe alte meleaguri. După un an de suferință și izolare, fără să iasă din casă, refuzând să meargă chiar și la mormântul celor doi, Diane își schimbă complet viața. Pleacă în Irlanda pentru a scăpa de depresie. Ce o așteptă acolo, vei afla din carte.

 „Copilul umbră” de P. F. Thomése

Foto: wordpress.com

Nu este o poveste cu început și sfârșit, ci mai mai degrabă un jurnal al suferinței și neputinței. Este o carte ce, cu siguranță, te va marca și te va face să vezi viața și problemele din viață cu alți ochi. Este greu de citit, iar pe unele paragrafe trebuie să le recitești pentru a înțelege esența lor. Cu toate acestea, este un jurnal care merită atenție. Emoțiile și modul în care este scrisă, te va impresiona.

 „Strada iubirii” de Lisa Kleypas

Foto: delicatese.ro

 Eroina are parte de cea mai mare trădare, venită chiar din partea surorii sale. Alice îi fură logodnicul și nimeni din familie nu are ceva de spus în această privință. Pare o poveste extrem de dureroasă, însă Lucy are puterea de a merge înainte, descoperind că ceea ce i s-a întâmplat nu poate fi decât un lucru bun. Acea logodnă nu îi era destinată ei, viitorul său fiind alături de altcineva. Este o poveste ce te va purta în lumea romantismului. 

Sursa: monden.ro

Distribuie articolul: