Cu siguranță ai gustat din multe preparate „grele” de Revelion, iar acum îți dorești o sorbitură, un preparat ușor care să-ți vină bine la stomac. Îți recomandăm să încerci ciorba de pui „a la grec”, care se prepară ușor și e deosebit de delicioasă.

Ingrediente(6-8 porții):

  • 0,6 kilograme de carne de pui cu os
  • 1 litru supă de pui (opţional)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • jumătate pahar de orez
  • 1 ceapă medie
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 sfert de rădăcină de ţelină
  • 2 lămâi
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 lingură de mărar tocat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi carnea de pui în bucăţi mari şi puneţi-o la fiert în apă cu puţină sare (3 litri de apă sau 2 litri de apă şi 1 de supă), până când carnea este fiartă.
  2. Strecuraţi supa şi, după ce s-a răcit, tăiaţi carnea în bucăţele potrivite.
  3. Curăţaţi morcovii, pătrunjelul şi ţelina. Decojiţi ceapa. Tocaţi ceapă mărunt şi zarzavaturile cubuleţe.
  4. Extrageţi sucul dintr-o lămâie. Îndepărtaţi capetele celeilalte lămâi şi tăiaţi-o în rondele (trebuie să obţineţi câte o rondea pentru fiecare porţie.
  5. Spălaţi orezul în câteva ape (folosiți apă rece) până când apa rămâne curată.
  6. Încingeţi uleiul într-o oală.
  7. Adăugaţi ceapa şi zarzavaturile şi sotaţi-le uşor până când se înmoaie.
  8. Adăugaţi jumătate din cantitatea de apă şi puneţi la fiert pentru aproximativ 15 minute, până când legumele sunt aproape fierte.
  9. Adăugaţi carnea de pui, orezul şi mai lăsaţi să fiarbă 5 minute.
  10. Răcoriţi supa din oala cu restul de supă rece.
  11. Faceţi un liezon din cele 4 gălbenuşuri cu zeama de la 1 lămâie.
  12. Încălziţi liezonul adăugându-i 1 polonic de supă din oală. Omogenizaţi liezonul şi adăugaţi-l treptat peste supă.
  13. Daţi focul la temperatură minimă şi lăsaţi oala pe foc să fiarbă uşor, fără să clocotească pentru a se lega ouăle.
  14. Potriviţi se sare şi puţin piper. Adăugaţi mărarul tocat.

Ciorba de pui à la grec se serveşte fierbinte, cu câte o felie de lămâie în fiecare farfurie. Opţional se poate servi cu iaurt (sau smântână) şi ardei iute.

Să aveți poftă!

Sursa: cevabun.ro

Foto: Pexels.com