Dacă vă place mirosul de scorțișoară, sau cu atât mai mult gustul, atunci vă provoc să pregătiți Cinnamon Rolls. 

Ingrediente

Pentru aluat

  • 450 g de făină
  • 7 g de drojdie uscată (eu folosesc Dr. Oetker)
  • 80 g de zahăr
  • 80 g de unt
  • 2 ouă
  • 250 ml cu lapte călduț

Pentru umplutură

  • câteva cubulețe cu unt
  • zahăr
  • scorțișoară

Mod de preparare

  1. Amestecă făina cu drojdia.
  2. Bate ouăle cu zahărul și topește untul în cuptorul cu microundă.
  3. Adaugă toate ingredientele lichide la făina cu drojdie și începe să frămânți aluatul. El trebuie să fie elastic și un pic lipicios.
  4. Când ai obținut un aluat omogen, pune-l într-un bol uns cu ulei pentru o oră, într-un loc cald. Acoperă cu peliculă alimentară și un ștergar. Aluatul trebuie să crească cel puțin dublu.
  5. Între timp, amestecă zahărul cu scorțișoara și lasă untul la temperatura camerei.
  6. După ce aluatul a crescut, întinde-l într-un dreptunghi.
  7. Unge toată suprafața cu unt și presară cu amestecul din zahăr cu scorțișoară.
  8. Rulează strâns aluatul din partea cu lungimea mai mare, după care cu un cuțit taie-l în 12 felii egale. Pune-le într-o tavă de copt unsă cu unt.
  9. Acoperă tava cu un prosop și lasă pentru 30 de minute.
  10. Încălzește cuptorul la 180 de grade, apoi coace rulourile 30-40 de minute, sau până acestea se vor rumeni.

Poftă bună!