Recent, pe 24 august, a fost sărbătorită Ziua Independenței în Ucraina. Cu acest prilej, am decis să gătesc ceva din bucătăria tradițională a ucrainenilor. Am ales o rețetă ușoară, care se prepară rapid și cel mai important, este disponibilă în orice condiții. Ingredientele cu siguranță le veți găsi în bucătăria voastră. Pregătim draniki! 

Ingrediente

  • 5-6 cartofi
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu făină
  • 2 căței de usturoi
  • o ceapă medie
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare

  1. Cartofii, ceapa și usturoiul îi mărunțiți cu ajutorul unei răzătoare.
  2. La masa obținută adăugăm ouăle și amestecăm bine, iar ulterior adăugăm și făina.
  3. Condimentăm cu sare, piper și iarăși amestecăm compoziția.
  4. Prăjim pe tigaie la foc mediu, grosimea acestor blinii o decideți singuri, eu le prefer mai crocante și respectiv le fac mai subțiri.
  5. Prăjiți pe ambele părți până la rumenire și serviți cu smântână cât sunt încă fierbinți.

Serviți cu plăcere!