Octombrie e luna frunzelor ruginite, a ceaiurilor băute seara în pat, melancoliei și a prăjiturii charlotte cu mere. Culoarea galbenă pe care o prinde din cauza gălbenușurilor și efectul aerat datorită laptelui, te fac să salivezi și să aștepți cu nerăbdare sfârșitul zilei de muncă. 

Ingrediente

  • 140 g de zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 50 g de unt
  • 120 ml de lapte
  • 5 g de praf de copt
  • 180 g de făină
  • 4 mere mijlocii

Mod de preparare

  1. Din cantitatea de zahăr, lăsați 2 linguri cu zahăr, de care veți avea nevoie la final.
  2. Amestecați gălbenușurile cu zahărul rămas, până la dizolvarea lui.
  3. Topiți untul și împărțiți cantitatea în două. Jumătate din acesta, adăugați la zahăr și gălbenușuri, iarăși amestecați.
  4. Ulterior, adăugați laptele și omogenizați.
  5. Făina cernută, împreună cu praful de copt, se vor adăuga treptat în aluat, evitând formarea cocoloașelor.
  6. Cea de-a doua jumătate a untului topit, o folosiți pentru a unge tava. După care turnați aluatul și lăsați-l câteva minute.
  7. Între timp, tăiați merele în felii. Apoi le aranjați deasupra aluatului. La final, presurați cu cele doua linguri de zahăr.
  8. Puneți la cuptor pentru 35 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius.
  9. Când Charlotte este gata o decorați cu zahăr pudră.

Poftă bună!