Cariera actriței Meg Ryan la Hollywood s-a întins de la sfârșitul anilor 1980 până la sfârșitul anilor 1990, aducându-i titlul de „iubita Americii”. În mod surprinzător, Meg Ryan nu și-a dorit dintotdeauna să devină actriță. În timp ce era la facultate, ea a început să joace ca o activitate secundară.

Deși rolurile au început să apară, Ryan a renunțat la facultate pentru a-și continua cariera de actriță. Interesul ei pentru actorie a devenit mai evidentă atunci când a obținut un rol în drama „As the World Turns”. De atunci, faima ei a crescut și a continuat să joace în numeroase comedii romantice.

Meg Ryan, pe numele său real Margaret Mary Emily Anne Hyra, născută pe 19 noiembrie 1961, a devenit celebră graţie rolurilor din comediile romantice în care a fost distribuită în anii ’90. Cinci din aceste filme – „Când Harry a cunoscut-o pe Sally”, „Nopţi albe în Seattle”, „Un sărut de milioane”, „Îngerul păzitor” şi „Mesaj pentru tine” – au avut încasări totale de peste 870 de millioane de dolari pe plan mondial.

 

După succesul de la Hollywood, Meg Ryan și-a dat seama că actoria nu era adevăratul ei job

Într-un interviu din 2019 pentru The New York Times Magazine, Meg Ryan a spus că și-a pierdut interesul pentru actorie, dar, în schimb, a devenit mai pasionată de munca din culise. „Nu mai eram la fel de curioasă să joc pe cât eram de alte lucruri pe care ți le poate oferi viața. Am vrut să trăiesc mai mult.” 

Meg Ryan a mai dezvăluit că nu a visat niciodată să devină actriță când va deveni mare. În schimb, a intrat în acest joc și i s-a părut distractiv.

Scena nu mai face parte din viața lui Ryan acum. În loc să fie în centrul atenției, îi place să lucreze în spatele camerei și să facă pe altcineva să strălucească cu abilitățile ei de regizor. În ciuda retragerii ei din actorie, moștenirea lui Ryan ca actriță rămâne semnificativă, iar filmele ei continuă să aducă bucurie publicului din întreaga lume.

Meg Ryan are doi copii: Jack Quaid, care este și el actor și are acum 29 de ani, cu fostul soț Dennis Quaid, și Daisy Ryan, în vârstă de 18 ani, pe care a adoptat-o ​​în 2006.


„Mai mult decât orice, ambiția mea în cele 12 ore pe zi în care sunt trează este să asigur fericirea copiilor mei. Doar sunt. Fie să îmi dau seama cum să am grijă de ei, să îmi dau seama cum să fac lucrurile corect, să îmi dau seama cum să spun toate acele lucruri de mamă. Vreau să fie fericiți.” 


Devotamentul lui Ryan față de copiii săi arată că prioritatea ei este familia, chiar și după ce a obținut succesul la Hollywood.