Pe 20 septembrie curent, legenda frumuseții Sophia Loren a împlinit 87 de ani. Spunem legendă pentru că acesta a fost un etalon de frumusețe și modă pe vremea când frângea inimile tuturor cu roluri pe care le interpreta. Machiajul său a inspirat trendurile din următorii ani, trenduri care sunt și astăzi vii. Hai să ne amintim care sunt acestea și să ne inspirăm. 

Linia de Eyeliner

Sophia Loren nu ieșea niciodată din casă fără liniile de tuș. Make-up artistul divei le desena mereu mai groase spre colțul exterior al ochiului și le ridica mai sus pentru a crea iluzia de ochi mai mare și mai alungit, astfel se obținea acea privire de felină. Acest trend este viu și astăzi și nu credem va muri vreodată.

Genele false

Sophia Loren a apelat la trucul de a lipi genele false dincolo de linia genelor încă în 1966, în prezent acest truc face ravagii pe Tik-Tok.

Această tehnică ajută să facă ochii mai alungiți și mai expresivi. Apropo, în anii 1960, când a fost lansat filmul „Arabesque” cu Sofia, 20 de milioane de perechi de gene false erau vândute anual în lume.

Genele false sunt și azi la mare căutare, dar desigur se optează pentru un look cât mai natural.

Sprâncene laminate (pieptănate în sus)

Sprâncenele au rol foarte important pentru față. Dacă forma este greșită, atunci putem spune că întreg chipul este distrus. Sophia Loren avea sprâncenele mai subțiri și asta pentru că așa era atunci trendul. Totuși actrița apela la un truc foarte în vogă azi – le pieptăna în sus (astăzi această procedură se numește laminare).

Unghiile „goale”

Actrița a mărturisit că nu preferă să-și vopsească unghiile, aceasta adoră culoarea lor naturală. În prezent acest trend își face loc. Tot mai multe persoane publice optează pentru culori naturale sau chiar deloc.

Bucle cu volum

În look-urile Sophiei Loren din anii 1960, îi admirăm coafurile voluminoase care păstrează textura naturală a părului ei. Vedeta a împărtășit care era secretul părului ei strălucitor și sănătos:  „Sunt italiancă și, probabil, de aceea cred că uleiul de măsline este cel mai bun balsam. Protejează părul și îl hrănește în același timp … datorită acestuia, părul va dobândi o strălucire unică. ”

Foto: Glamour.ru

Distribuie articolul: