Franțuzoaicele au un aer aparte, nu-i așa? Elegante, misterioase și totodată simple în abordările ce țin de ținute și machiaj, probabil de asta sunt atât de apreciate. De ziua națională a Franței să vedem care sunt câteva dintre secretele acestor femei.

Nu sar peste rutina de îngrijire

Franțuzoaicele nu privesc îngrijirea pielii ca pe un răsfăț, ci ca pe o necesitate, iar ritualul de frumusețe devine obligatoriu încă din adolescență. Demachierea, hidratarea și hrănirea sunt lucruri pe care le fac cu simț de răspundere. Frumusețea este „art de vivre“ și înseamnă plăcere, nu o corvoadă. Rafinamentul vine din alegerea produselor, pe care le folosesc cu multă responsabilitate. Ele știu că nu cantitatea este importantă, ci ingredientele și tehnica de aplicare. Dimineața și seara își rezervă măcar 15 minute pentru îngrijirea pielii. Și asta când se grăbesc.

Adoptă un machiaj natural

Franțuzoaicele adoptă un machiaj minimalist pentru că, punând accentul pe sănătatea tenului, nu au nevoie de multe farduri sau straturi groase de fond de ten care să le facă să pară naturale. De aici, și prospețimea care se remarcă în aspectul lor. În Franța, femeile adoptă un machiaj fără machiaj. Totul este rapid, simplu și de efect.

Apa e prietena lor

Beau apă pe tot parcursul zilei. Au tot timpul în poșetă o sticlă de apă din care beau regulat cantități mici. Apa le ajută să țină senzația de sațietate ridicată, dar și pielea hidratată din interior. Ea poate fi aromatizată cu lămâie, felii de castravete sau cu fructe de pădure, dar de cele mai multe ori este o simplă apă plată, cu pH peste 8. În patria apelor termale, era greu ca apa termală să nu facă parte din viața femeilor și din trusa lor de frumusețe. Ea calmează iritațiile și, prin aportul de săruri minerale și oligoelemente, acționează asupra activității enzimatice, o protejează și o fortifică. Acesta fiind încă un secret al frumuseții și prospețimii tenului lor.

Mereu cu spatele drept!

Încă de mici le este educată postura. Stau foarte drepte și țin abdomenul încordat în cea mai mare parte a timpului. Multe dintre ele aleg să meargă pe tocuri (dar nu foarte înalte) pentru a-și controla mai ușor această postură, a adăuga un plus de feminitate și a da suplețe gambelor.

Au o semnătură parfumată

Parfumul face parte din ADN-ul lor. Adaugă picături de parfum în crema de corp pentru a se învălui într-o aură aromată. Face parte din șarmul lor. Pe lângă parfumurile marilor case, azi, cele de nișă cuceresc din ce în ce mai mult teren.

Adoptă tunsori simple

În funcție de fizionomie, aleg tunsorile cu linii simple, care nu necesită mult efort în aranjarea ulterioară. Folosesc puține produse pentru coafură, dar care le ajută să dea formă părului în câteva clipe. O spumă sau o ceară sunt nelipsite, dar și pe acestea le aplică în cantități foarte mici.

Sursa: femeia.ro/clickpentrufemei.ro

Citește și: Top 10 ținute purtate de actrița Lily Collins în serialul „Emily in Paris” (Foto