Majoritatea alimentelor bogate în proteine conțin și alte substanțe nutritive, precum fibre, minerale, acizi grași sau antioxidanți, care te ajută să ai energie, îți conferă sațietate pe termen lung și te vindecă de pofta de dulce, așa că nutriționiștii recomandă ca acestea să fie consumate zilnic.  Află mai jos care sunt acestea:

Arahide și unt de arahide

Untul de arahide, dacă este organic, fără adaos de grăsimi, ulei, zaharuri și stabilizatori, are efecte benefice pentru sănătatea inimii. Arahidele sunt bogate în grăsimi mono-nesaturate și vitamina E, care sunt esențiale pentru protejarea sistemului cardiovascular. Ba mai mult, arahidele sunt cea mai bună sursă de arginină, un aminoacid care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. În plus, untul de arahide este o sursă grozavă de fibre, care reglează nivelul glicemiei și reduc cantitatea de colesterol „rău”.

Iaurt grecesc neîndulcit 

Alege iaurt grecesc simplu și neîndulcit și verifică lista ingredientelor pentru a te asigura că sunt adăugate cel puțin cinci tulpini de bacterii. Aceste bacterii au efect pro-biotic și îți ajută corpul să-și repopuleze „colonia” de bacterii benefice de care acesta are nevoie. În plus, iaurtul ajută celulele imune să se regenereze, protejându-te astfel de infecții.

Semințele de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui conțin antioxidanți care ajută la menținerea sănătății inimii, dar și alte minerale și vitamine necesare organismului tău. Consumul regulat de semințe de floarea-soarelui scade riscul de demență și induce o stare de relaxare. De asemenea, semințele de floarea-soarelui sunt o sursă bogată de proteine, grăsimi și fibre, substanțe care conferă sațietate între mese și ajută procesul de digestie.

Păstăi de soia verzi (Edamame)

Cu un conținut ridicat de proteine, boabele de soia verzi sunt perfecte pentru o gustare sănătoasă. Păstăile nu se consumă, iar boabele sunt preparate de obicei prin fierbere și prăjire, dar ele se pot consuma și crude. Pe lângă proteine, boabele Edamame sunt bogate în fibre, magneziu, antioxidanți și vitamina K, substanțe nutritive care reduc nivelul colesterolului și riscul bolilor cardiovasculare.

Semințe de cânepă

Aceste semințe au un nivel ridicat de proteine, dar conțin și multe vitamine și minerale, precum zinc, magneziu, fier și calciu, fiind un remediu pentru boli precum Parkinson sau Alzheimer. De asemenea, semințele de cânepă reduc nivelul trigliceridelor și al colesterolului „rău” din organism, în timp ce cresc nivelul de colesterol „bun”.

Migdale

Migdalele conțin mai multe fibre decât alte nuci. Un sfert de cană de migdale conţine 7,62 grame de proteine, așadar nu e de mirare că sunt foarte sățioase și reprezintă o alegere excelentă de gustări. Ele ajută la îmbunătățirea memoriei, la prevenirea anemiei, dar sunt bune și pentru piele sau păr. Untul de migdale este foarte sănătos și-l poți prepara singură acasă extrem de ușor.

Năut prăjit 

Fibrele din năut oferă beneficii importante pentru organism. Acestea se digeră mai lent, astfel că vei avea senzația de sațietate mai mult timp și nivelul de energie va fi mai stabil.

Semințe de dovleac

Pe lângă conținutul ridicat de proteine, semințele de dovleac sunt bogate în magneziu, potasiu, zinc și fier, minerale care conferă energie. Aceste semințe trebuie să facă parte din regimul tău zilnic, pentru că te ajută să ai o sănătate de fier. Printre beneficiile sale se numără alungarea depresiei, prevenirea osteoporozei și menținerea sănătății inimii.

Semințe de chia 

Semințele de chia reprezintă unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Pline de vitamine și minerale, bogate în proteine și antioxidanți, semințele de chia sunt o sursă de potasiu mai mare decât bananele și o sursă de fier mai mare decât spanacul. Consumul de semințe chia te ajută la reglarea greutății corporale, îți controlează pofta de dulce și îți oferă multă energie. Iată de ce semințele de chia reprezintă alegerea perfectă pentru o gustare sănătoasă.

Sursa: Divahair.ro

Distribuie articolul: