Fotografia nud este una dintre cele mai complicate și delicate tipuri de fotografie, iar în cazul unei asemenea ședințe profesionalismul fotografului este esențial. Alex Litt, cea care a câștigat mai multe premii internaționale cu poze nud create de ea, vine cu un prin vlog în care explică principalele reguli de „joc” atunci când ești pe platoul de filmare cu un model complet dezgolit.

1. Arătăm întotdeauna frumusețea corpului, simbioza lui cu natura și splendoarea corpului feminin, a formelor. Niciodată nu veți găsi în pozele mele elemente de vulgaritate sau perverse – aceasta este și mândria unui fotograf specializat pe nuduri.

2. Voi face mai multe poze cu modelul în aceeași poziție, iar atunci când eu am înțeles că am cel puțin câteva bune, care sunt anume ceea ce eu așteptam, trecem la alt cadru – schimbăm poziția sau locația și încercăm în continuare.

3. Dacă vreți să obțineți imagini deosebite este foarte important să alegeți o locație bună, să ieșiți din „găoacea voastră”, să aveți poziție și model deosebit. Am avut un shooting la Orheiul vechi unde an rugat modelul să încovoaie spatele între două stânci practic. Ceea ce a ieșit este absolut fantastic.

4. Un lucru foarte important care ține de etică: fotograful nu are niciun drept ca fără acordul modelului să se atingă de ea. Întotdeauna va cere permisiunea și va încerca minim posibil să atingă modelul și maxim posibil să arate sau să povestească ce anume vrea să obțină ca poziție sau imagine.

5. Înainte de a vrea să atingeți modelul cu mâna fiți foarte atenți: nu atingem zone pe care de obicei le ascundem sub lenjerie. Maximum ce ne vom permite: mâna, poziția capului, piciorului.

6. Pentru ceea ce obțineți în final purtați o răspunderea foarte mare: atât în fața publicului, cât și a modelului cu care ați lucrat. agreați condițiile din start și prezentați conceptul a ceea ce doriți să obțineți pentru ca toate lucrurile să fie în final concretizate.

7. Lucrați cu acuratețe, cu responsabilitate și ascultați mereu și poziția modelului. Dacă acesta nu se simte cumva confortabil sau are o anumită problemă încercați imediat să o remediați.

8. Aparent ședințele foto nud par foarte serioase și rigide, însă nu e chiar așa. Ca și orice proces de lucru, mereu apar situații foarte hazlii, oameni care vor sta cu gura căscată la ceea ce faceți sau diverse incidente neprevăzute.