Când auzim Jean Claude Van Damme, ne amintim imediat de filmele de acțiune, în care actorul juca rolul unui tip brutal, dar sexy (să ne amintim de dansul faimos din filmul „Kickboxer”). Totuși, în cea mai recentă ședință foto pentru revista Elle Canada, actorul apare într-o nouă ipostază – cea a unui tip sexy, glam și pe alocuri haios.

Pe lângă imaginile excepționale, care ne lasă să-l descoperim altfel pe acesta, actorul belgian a oferit un interviu pentru revista menționată, venind cu sfaturi prețioase pentru tineri și pentru cei care doresc să se mețină în formă.

Întrebat cum se simte, fiind o inspirație pentru tinerii de astăzi, acesta a răspuns modest: 

„Este doar vizual. Ei admiră un „personaj”. Când oamenii văd actori ca mine, ca Brad Pitt, ne pierdem într-un scenariu, trăim într-un rol care este mai cinstit decât noi în viața reală. Suntem actori. Nu știi niciodată cine suntem cu adevărat – pentru că nu ne-ai întâlnit”

Jean Claude Van Damme a venit cu un sfat pentru tinerii care doresc să urmeze o carieră în cinema, arte marțiale sau orice altă profesie.

„În primul rând, trebuie să te cunoști pe tine însuți. În zilele noastre, tinerii nu știu cine sunt. Sunt bombardați de informații; ascultă prea mult zgomotul extern și nu sunetul din interior. Sunetul este în interior, zgomotul este la exterior. Ar trebui să se asculte pe ei. Cine sunt? Ce sunt eu? De ce sunt aici? Care sunt punctele mele forte? Deci … ia-ți timp să te uiți la tine. Uită de YouTube și de telefonul mobil, omite totul! Social media nu dispare – dar încercați să trăiți fără ea timp de aproximativ o lună și cunoașteți-vă pe voi înșivă!”

Actorul, în vârstă de 60 de ani, a dezvăluit care este secretul care îl ajută să se mențină în formă.

„(Când vine vorba de mâncare) găsesc că există o modalitate de a mânca. Poți mânca 6 sau 7 mese pe zi. Și apoi poți mânca și mai mult junk food (râde). Când corpul tău este obișnuit să mănânce atât de des, reține doar 30% de grăsime și arde restul – pentru că „știe” … în timp ce dacă mănânci doar de 2 sau 3 ori pe zi, corpul tău reține 70% din grăsime! Secretul: începi să mănânci porții mici. La început, corpul dumneavoastră va experimenta o balonare, deoarece nu este obișnuit. Totul constă în jumătate de porție, o banană mică aici sau acolo. Ca acum, ronțăiesc niște ciocolată, este minunat, este delicios și în 20 de minute voi avea niște paste. Prin arderea grăsimilor, corpul meu se curăță în mod natural.

Legenda filmelor de acțiune, Jean Claude Van Damme, revine în cinema cu noua sa peliculă The Last Mercenary, care a fost lansată pe Netflix, pe 30 iulie. În prezent, acesta este implicat încă în patru proiecte.

Sursa: ElleCanada.com