Ai chef de un mic dejun mai special? Atunci Alexandru Comerzan vine cu o super idee pentru tine. Probabil ai observat cât de în vogă este acum să mânânci avocado la micul dejun, de ou poșat și somon nici nu mai vorbim. 

Ingrediente

  • Pâine (după preferință)
  • Avocado bine copt – 3 bucăți
  • Somon (proaspăt, slab sărat, afumat – după preferință)- 500g
  • Ouă- 5 bucăți
  • Roșii cherry
  • Ceapă verde
  • Lime
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Se taie pâinea felii, se stropește cu puțin ulei și se prăjește pe tigaia încinsă până la rumenire.

Între timp, se curăță avocado și se presează cu furculița, într-un bol. Radem puțin zest de lime, stoarcem puțin suc de lime, condimentăm cu sare și piper (dacă doriți, puteți adăuga puțin usturoi sau ceapă).

Somonul se curăță de piele și se taie felii sau cubulețe. Tăiem câteva roșii și câteva cozi de ceapă verde, pentru gust. După dorință, puteți adăuga pătrunjel sau mărar.

Feliile de pâine prăjită se ung din belșug cu pasta de avocado, peste care punem somonul feliat și roșiile.

În apa care fierbe moderat se adaugă sare și puțin oțet. Formăm un mic vârtej la mijlocul căruia punem oul în prealabil scurs de lichidul în plus cu o lingură-strecurătoare.

Oul poșat se fierbe 3-4 minute, după care cu aceeași lingură-strecurătoare se elimină apa în plus și se condimentează cu un pic de sare și piper.

Se pune oul pe toast-ul cu avocado și somon și se servește îndată.

Poftă bună!

Mai multe rețete găsește pe canalul de youtube: Alexandru Comerzan

Distribuie articolul: