Arya Permana din Indonezia la vârsta de doar 11 ani, cântărea 190 kg și a fost considerat deținătorul recordului mondial în rândul copiilor. S-a luptat mult timp cu obezitatea, iar acum se simte mult mai bine.

Până la momentul actual, copilăria lui Arya Permana nu a fost considerată fericită și împlinită. Din cauza greutății enorme, băiatul nici nu putea purta haine pentru adulți, să nu mai vorbim de jocurile cu vârstnicii săi. Adolescentul nici măcar nu a mers la școală, ca să parcurgă traseul obișnuit, trebuia să depună mult efort, care era ireal pentru el.

Arya a atras atenția medicilor cu 5 ani în urmă, când aceștia l-au văzut, zăcând într-o mică piscină (pentru a-și răcori cumva corpul de la temperatura ridicată) și consumând exclusiv alimente nesănătoase.

Totul s-a schimbat însă când copilul a început să respecte regulile unui regim alimentar sănătos și să le combine cu activitatea fizică.

„Porția de alimente trebuie redusă treptat, de la o săptămână la alta, și nu imediat, așa cum fac majoritatea. La început mâncam un platou întreg de orez și apoi am ajuns la 5 linguri. Nu trebuie să complicați dieta și totul va funcționa”, a menționat băiatul.

Acum, el merge câte 3 kilometri în fiecare zi și poate urca deja în copaci, și merge cu bicicleta. El a reușit chiar să meargă la școală de mai multe ori până când ea nu a fost închisă din cauza pandemiei de coronavirus.

„Pot să fac sport, joc baschet cu prietenii mei. În 2015, nu mi-am putut imagina că toate acestea ar fi posibile. Acum este mai bine și complet diferit”, a spus Arya.

Băiatul a reușit să slăbească nouă kilograme în patru luni, când s-a alimentat conform sfaturilor nutriționiștilor. Cu toate acestea, când acest lucru nu a fost suficient, s-a decis să fie supus unei intervenții chirurgicale de reducere a stomacului, care a venit cu rezultate incredibile.

Citește și: „Înveți să te alimentezi și să trăiești cu stomac de 40 g”. Tatiana Celac, despre bypass – operația de micșorare a stomacului (Interviu)

Acum băiatul cântărește mai puțin de 90 de kilograme. Mai are foarte puțin până ajunge la scopul propus, așa că Arya nu se gândește să se oprească, după ce a parcurs un drum atât de lung.

Sursă: woman.ru