Beneficiile ceaiurilor din plante sunt cuprinzătoare și complet naturale. Alb, verde, roșu sau negru, ceaiul are numeroase efecte asupra sănătății, iar cel mai important este faptul că are efect antioxidant, care previne îmbătrânirea. Bogat în minerale (calciu, fier și potasiu), un ceai pe zi poate fi extrem de benefic pentru organism dar și pentru frumusețea pielii tale.

Descoperă care sunt top 5 cele mai sănătoase tipuri de ceai:

1. Ceaiul Verde
Acest ceai stimulează metabolismul să funcționeze într-un ritm mai rapid, datorită unui component numit catehină. Ajută și sporește fluxul sanguin, luptă cu virusul gripei, scade nivelul zahărului din sânge, micșorează colesterolul, luptă împotriva infecțiilor bacteriene, funcționează ca un puternic antioxidant și are o contribuție majoră în prevenirea îmbătrânirii.
2. Ceaiul de mentă
Este unul dintre cele mai eficiente antioxidante, dizolvă grăsimile și stopează absorbția acizilor grași, fiind un aliat de încredere în scăderea kilogramelor în plus. Un prim efect benefic al consumului de mentă este de a reduce stresul. Totodată, menta ameliorează răcelile, durerile de cap sau simptomele cauzate de anxietate.
3. Ceaiul de ghimbir
Deoarece are un puternic efect antiinflamator, ceaiul de ghimbir poate ameliora durerile de cap. De asemenea, ceaiul de ghimbir combate disconfortul digestiv (previne apariția diareei, a flatulențelor, a balonării și a indigestiei), întărește sistemul imunitar datorită cantității mari de antioxidanți, previne apariția artritei reumatoide te ajută să scapi și de stres, având un efect energizant, motiv pentru care nu se recomanda să îl consumi seara.
4. Ceaiul de măceșe
Ați știut că ceaiul de măceșe are de 10 ori mai multă vitamina C decât lămâia? Are un efect tonic, revitalizează rapid organismul și întărește sistemul imunitar, eliminând microbii și bacteriile. Datorită conținutului mare de vitamină C, are un efect de anti-îmbătrânire, recomandat cu încredere de către medicii geriatri (care se ocupă de bolile bătrâneții).
5. Ceaiul de mușețel
Ajută la reducerea durerilor de cap, iar în combinație cu lămâia și câteva lingurițe de miere, ceaiul de mușețel este un bun antiseptic și calmează senzația de usturime în gât și diferite afecțiuni de stomac. Mai poate fi folosit cu succes la problemele de anxietate și cele de natură nervoasă.
Foto: google.com

Distribuie articolul: