Dacă mătreaţa îţi dă mari bătăi de cap, mai mult ca sigur ai încercat toată gama de şampoane şi tratamente care promit să îţi lase părul curat şi să rezolve definitiv această problemă. În cazul în care problema persistă, iar tratamentele din comerţ sunt eficiente doar o scurtă perioadă de timp, poţi apela la un remediu folosit încă din cele mai vechi timpuri, dar pe care oamenii de ştiinţă l-au adus din nou în atenţia publicului.

Este vorba despre ceaiul de ferigă, un tratament natural care poate fi folosit în locul şamponului obişnuit. Cercetătorii de la Universitatea din York au descoperit că feriga era folosită pentru a combate mătreaţa şi pentru a scăpa de pietrele la rinichi încă din secolul I.

„Ferigile au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri de către chirurgi, doctori sau alţi vindecători din întreaga Europă, dar până acum aveam doar documente scrise care să vorbească despre utilizarea lor medievală.”, a spus Elena Fiorin, reprezentantă a departamentului de arheologie a Universităţii din York, potrivit thesun.co.uk.

Ceaiul care poate rezolva problema mătreţii se prepară din frunze de ferigă proaspete sau uscate peste care se toarnă apă fierbinte. După ce se răceşte, amestecul poate fi folosit pentru clătirea părului, dar şi sub formă de comprese aplicate în zonele cu probleme.

sursa: avantaje.ro

Citește și: „Nu există păr gras!”. Hair stilistul Sorin Stratulat îți spune cum să îngrijești corect scalpul (Video)

Distribuie articolul: