Vrei să ai cămara plină de bunătăți în sezonul rece? Atunci trebuie să te apuci deja de treabă. Pe lângă sucul de roșii delicios și bulion, mai poți conserva aceste legume și murate, la borcan.

Ingrediente:

2 kg roşii mici sau medii,

1 rădăcină de ţelină,

4-5 căpăţâni de usturoi,

1 legătură de mărar verde,

3 foi de dafin,

3 linguri cu sare.

Preparare:

Roșiile se spală bine și se pun într-un borcan din sticlă spălat și uscat în prealabil. Așezăm printre ele bucăți de rădăcină de țelină, cățeii de usturoi și frunzele de dafin. Mărarul trebuie să fie ultimul pus pentru a sta deasupra. Fierbem 3-4 litri de apă într-o oală. O lăsăm la răcit până atinge temperatura de 30 de grade celsius și dizolvăm sarea în apă. Turnăm amestecul în borcanele cu roșii până acestea se umplu ochi. Înfiletăm bine capacul și punem borcanele, după răcire, în cămară. Simplu!

Poftă bună!

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Vezi și: Cum prepari compot din coarne de pădure

Distribuie articolul: