O garnitură gustoasă și aromată, tare simplu de preparat! Cartofii cu unt și mărar pregătiți după rețeta asta se fac la cuptor, ies rumeni și aromați, cu o aroma subtilă de usturoi copt.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi 
  • 7 căței usturoi 
  • 100 g unt 
  • 3 linguri ulei de măsline 
  • 2 legături mărar 
  • sare
  • piper

Preparare:

1. Spală cartofii bine în coajă și taie-i sferturi și/sau jumătăți, în funcție de dimensiune.

2. Așează cartofii într-o tavă termorezistentă și unge-i din belșug cu uleiul de măsline. Amestecă bine, cât să răspândești uleiul peste tot.

3. Zdrobește usturoiul cu latul cuțitului și strecoară-l printre cartofi. Presară sare și puțin piper, apoi dp cartofii la cuptor la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute, până ce cartofii sunt ușor de pătruns cu furculița.

4. Cu putin timp înainte de a scoate cartofii, topește untul complet și adaugă mărarul, sare și piper.

5. Unge cartofii cu sosul de unt și mărar și îndepărtează (după gust) din cățeii de usturoi sau desfă-i din coajă și lasă-i în tavă, încât să îi servești odată cu cartofii cu unt și mărar.

6. Amesteca bine, pentru a distribui sosul uniform, iar dacă vrei cartofii mai rumeni, bagă-i pentru încă 5-7 minute la foc iute la cuptor.

Distribuie articolul: