Preotul Constantin Necula s-a pronunțat în repetate rânduri asupra relațiilor de familie și interumane, aducând societății exemple demne de urmat și modele incontestabile, care respectă inclusiv valorile creștine. Întrebat cu predilecție despre femeie, comportamentul ei în societate, dar și cea mai mare greșeală pe care o poate face în raport cu un bărbat, Părintele Constantin Necula a spus următoarele:

„Orice greşeală în raport cu exigenţele unei femei e mare. Nu există relaţii umane perfecte, dar tensionarea pe imperfecţiuni naşte frustrare şi fracturi sufleteşti majore. Cea mai mare greșeală a ei ar fi să-l anuleze cu pretenţii absurde. Distrugând tocmai libertatea reacţiei, a voinţei care limpezeşte iubirea”, spune părintele într-un interviu pentru Gândul.info.

Preotul a confirmat faptul că el însuși caută mereu într-o femeie „Decenţa. Linia unei culturi interioare cuminţi. Frumuseţea cuminte, lipsită de vulgaritate”. Cât despre un exemplu de perfecțiune feminină, Constantin Necula nu a ezitat să îl dea:

„Cu riscul de a supăra comentatorii încinşi în cuptorul valorilor moderne, cred că Maica Domnului este un astfel de Model ideal. Nu uit că Hristos Însuşi socoteşte Biserica Sa drept Mireasă. O feminitate transfigurată în iubire. Pământean vorbind, raţional, cred că fiecare poartă cu sine un model feminin care prinde contur prin maturizare şi răbdare. Orice fetiţă se visează prinţesă, orice femeie regină. E limpede că împlinirile ţin de Cer”, mai spune preotul pentru sursa citată.

Reprezentant al bisericii ortodoxe române, preotul Constantin Necula spune despre sine:

„La 20 de ani nu eram preot ci mă pregăteam să finalizez stagiul militar. Furat de perspectiva unei admiteri la teologie am descoperit teologia Maicii Domnului, care mi-a reconfigurat respectul pentru femeie. La 30 de ani, preot, acest respect s-a configurat într-o icoană nouă. Bunicii, mamei, sorei şi soţiei mele s-a adăugat fiica mea, o feminitate fragilă şi minunată, cum a rămas până astăzi.”

Iar tinerilor de 20 de ani, aflați la primele lor relații de dragoste, preotul le sugerează:

„Temperanţă şi respect. Orice forţare naşte răni. De cele mai multe ori greu vindecabile. Ori chiar nevindecabile. Să-şi crească iubirea în decenţă.”