Omletă este soluția ideală și la micul dejun și la prânz, alături de o salată. Un motiv în plus că să faci omletă perfectă.

Omleta este genul acela de mâncare care se face imediat și care reprezintă soluția cea mai bună dacă vrei să mănânci ceva bun și sănătos. Da, sănătos, pentru că oul este unul din cele mai bune alimente, nu are calorii în exces, are minerale și vitamine prețioase, la care se adaugă grăsimi sănătoase.

Oul de găină este benefic pentru celula nervoasă, menține sănătatea pielii și, în ciuda tuturor celor care susțin contrariul, ouăle nu duc la creșterea colesterolului. În plus, un om sănătos poate mâncă șase-opt ouă pe săptămână fără nici o problemă.

Dacă alături de omleta perfectă adaugi o salată varde, roșii, sau castraveți o să ai o masă delicioasă și sănătoasă.

Iată câteva mici secrete că să faci omletă perfectă.

Secretul cel mare este că la fiecare două ouă întregi să adaugi un gălbenuș în plus.

Din albusul rămas poți face separat o omletă de albuș, pentru aceeași masă. Al doilea truc este să nu bați ouăle prea mult. Trebuie bătute cu furculiță, doar cât să se omogenizeze.

Nu prăjii ompleta într-o tigaie cu diametru mare pentru că se va usca și o să fie fără gust. Omletă se face la fel de bine în tigăi antiaderente fie că folosești sau nu ulei.

Un al secret este să pui verdețuri în omletă, boabe de mazăre, boabe de porumb sau roșii în ulei, tăiate în bucățele. Nu folosi roșii crude în omelta pentru că sunt prea zemoase și strică omleta.

Omleta perfectă merge însă cu ardei gras, roșu sau verde, tocat în bucățele mici. Legumele se pun mereu în tigaie cu două minute înainte de a pune ouăle bătute.

Amestecă în omletă în tigaie, pentru că omleta să se desfacă în bucățele pufoase.

Adaugă brânză rasă peste omletă exact când este gata, apoi răstoarnă omletă în farfurie. Este suficient de fierbinte pentru că branza să se topească.

În ceea ce privește omleta albă, adică cea făcută doar din albușuri, această trebuie bătută puțin doar atât cât albusul să-și piardă transparență și cât să se desfacă. În omletă de albuș merge perfect piperul, un vârf de nucșoară, pudra de ceapă și de usturoi.

Nu pune sare în omletă, nici în cea clasică, nici în cea albă decât atunci când o pui în farfurie. Omletă cu brânză nu mai are nevoie de sare.

Și un ultim sfat pentru a face omletă perfectă: nu o prajii niciodată până se usucă.

Distribuie articolul: