Dieta dietelor sau medalia de aur pentru cea mai bună dietă 2021! Titlul a revenit regimului mediteranean pentru al patrulea an consecutiv, conform clasamentelor anunțate de U.S. News & World Report.

Dieta Mediteraneană a fost desemnată cea mai bună dietă pentru probleme ale inimii, pentru diabetici și cea mai sănătoasă și ușor de urmat, scrie digi-life.tv.

Numeroase studii au descoperit că dieta mediteraneană poate reduce riscul de diabet, colesterol ridicat, demență, pierderi de memorie, depresie și cancer de sân.

Mesele din regiunea mediteraneană însorită au fost, de asemenea, legate de oase mai puternice, o inimă mai sănătoasă și o viață mai lungă.

Dieta presupune cine gătite simplu, pe bază de plante, majoritatea meselor fiind axate pe fructe și legume, cereale integrale, fasole și semințe, cu câteva oleaginoase și un accent puternic pe uleiul de măsline extravirgin.

Spuneți adio zahărului rafinat și făinii, cu excepția cazurilor rare. Alte grăsimi decât uleiul de măsline, cum ar fi untul, sunt consumate rar, sau deloc.

Carnea se consumă în cantități moderate, de obicei numai pentru a aroma un fel de mâncare. În schimbmesele pot include ouă, lactate și carnea păsărilor de curte, dar în porțiuni mult mai mici decât în ​​dieta tradițională occidentală. Peștele, totuși, este un element de bază.

„Este mai mult decât o dietă, este un stil de viață. Aceasta încurajează să mănânci cu prietenii și familia, să socializezi în timpul meselor, să mănânci cu atenție alimentele preferate, precum și să faci mișcare și exerciții fizice pentru un stil de viață sănătos complet”, a declarat un dietetician înregistrat în Atlanta, Rahaf Al Bochi, care predă clienților săi dieta mediteraneană, într-un interviu anterior CNN.

Înspirați-vă din imaginile atașate cu piramidele alimentare ale acestei diete. La bază este socializarea, deci o viață activă, iar mai apoi alimentația, pe ultimul loc fiind produsele din carne și dulciurile, care presupun a fi consumate cu moderație sau deloc.

Sursa: digi-life.tv