Fiecare dintre noi se confruntă cu pofte alimentare. Acestea sunt adesea chiar incontrolabile și copleșitoare. Apar și ziua, dar mai ales noaptea! Totuși, dacă ar fi să facem un pas în spate și să ne analizăm la rece poftele, o să putem afla informații valoroase despre organismul nostru.

Conform lui Alisa și Danni, nutriționiștii din spatele blogului australian 123 Nourish Me, poftele sunt cauzate de deficitul de minerale din organism, care, în timp, pot duce la probleme grave de sănătate. Iată ce se ascunde în spatele celor mai comune pofte alimentare:

Pofta de ciocolată

Foto: descopera.ro

Pofta de ciocolată este un semn că ar trebui să creșteţi aportul de magneziu, un nutrient esențial care ajută la reglarea funcției musculare și nervoase. Acest lucru se poate realiza consumând nuci, semințe, fructe și legume verzi (precum spanacul și broccoli).

Pofta de zahăr şi băuturi carbogazoase

Foto: mamaplus.md

Indică existența unor carențe de minerale, inclusiv crom, triptofan și fosfor. Acestea sunt necesare pentru a fi energic/ă, ca organismul să-și poată repara celulele și ca să ai un metabolism sănătos. Este foarte important să consumi alimente bogate în crom, un mineral care descompune proteinele, carbohidrații și grăsimile.

Sursa: peroz.ro

Distribuie articolul: