Natura nu este atât de întâmplătoare pe cât credem. Noi, oamenii, la fel ca și fructele și legumele am fost concepuți cu un anumit aspect și se pare că asemănarea dintre alimentele vegetale și organele omenești poate fi văzută ușor, dacă privim mai atent.

Natura ne sugerează în acest fel ce produs pentru sănătatea cărui organ este benefică.

Varza de Bruxelles combate cancerul de sân

Varza de Bruxelles încetinește dezvoltarea celulelor canceroase. Consumată regulat, aceasta luptă eficient împotriva cancerului la sân.

Mărul este bun pentru stomac

Merele îmbunătățesc digestia, restabilesc microflora intestinului, reglează nivelul glicemiei și au un efect detoxifiant asupra organismului.

Orezul brun și celulele nervoase

Orezul brun calmează sistemul nervos și reduce stresul. Consumul regulat de orez brun ajută la prevernirea bolilor creierului.

Sfecla roșie și sângele

Purifică sângele, reducând nivelul de aciditate. Sucul de sfeclă roșie scade tensiunea arterială și previne bolile cardiovasculare. Ea conține antioxidanți și nitrați naturali, care îmbunătățesc circulația sangvină.

Zmeura și uterul

Zmeura ameliorează simptomele sindromului premestrual. În timpul sarcinii infuzia din frunze de zmeură te scapă de toxicoză și întărește pereții uterului. Un studiu recent a demonstrat că un consum regulat de zmeură crește șansele de a concepe un copil.

Ghimbirul și vasele sangvine

Ghimbirul reduce durerea și îmbunătățește circulația sangvină. El este un vasodilatator puternic și astfel scade tensiunea, prevenind formarea cheagurilor de sânge.

Nucile sunt benefice pentru plămâni

Nucile întăresc plămânii și opresc dezvoltarea tumorilor. Miezul de nucă este o sursă minunată de vitamina E și un antioxidant puternic ce previne cancerul de plămâni.

Coacăza neagră și ochii

Coacăza neagră reînnoiește celulele retinei și hrănește globul ocular, astfel îmbunătățind acuitatea vizuală. Acest fruct ajută și la reglarea glicemiei, prevenind diabetul – o boală care crează probleme serioase de vedere.

Vânăta și artera

Vinetele protejează pereții arterelor de colesterol și scad tensiunea arterială. Consumul regulat de vinete ne scapă de cheagurile de sânge, datorită vitaminei K și bioflavonoidelor care întăresc vasele de sânge.

Sursa: eustiu.com 

Distribuie articolul: