2020 a fost un an plin de încercări pentru întreaga țară. Sub bradul de sărbătoare am întrebat moldovenii ce lucruri frumoase au trăit în acest an. Unii s-au căsătorit, alți se bucură de nașterea unui copil, studenții – că au susținut cu succes examenele. Mulți au spus că și-ar dori să lase în 2020 noul coronavirus și fosta guvernare, iar în 2021 majoritatea oamenilor și-ar dori multă sănătate și pe cei dragi aproape, scrie AGORA.

Ce am notat în scrisoarea pentru Moș Crăciun

Așa dificil cum a fost, unii moldoveni se bucură că anul se încheie cu sănătate, ceea ce le urează tuturor celor din țară. Alții ne-au spus că în 2020 familia lor a devenit mai mare.

„Pentru mine cel mai important eveniment în 2020 este căsătoria”, spune o tânără. „Prietena mea cea mai bună a născut, relația mea a împlinit un an și am primit permis de conducere. Ura!”, se bucură altă fată.

Emoțiile pozitive ale oamenilor sunt legate și de evenimentele din țară.  „Îmi amintesc cu drag că am fost și am întâmpinat convoiul ajutorului român. Și am scris un placat de mâna mea „Mulțumim România!”. La întoarcere  am văzut alte mașini ale românilor. I-am salutat și băieții s-au bucurat. Pentru mine a fost o mică sărbătoare”, spune altă femeie.

 Lista cu dorințe pentru 2021

„Aș dori sănătate mie și la toată familia mea”, spune o trecătoare. Un copilaș ne-a spus că i-a scris Moșului să-i aducă multe jucării de pluș. Lui și rudelor.

„Eu nu doresc nimic de la Moș Crăciun. Eu doresc să fiu stăpânul vieții mele – Eu Moș Crăciun pentru mine”, a spus un bărbat.

„Îmi doresc ca noua guvernare să poată face curat din urma fostei guvernări”, a răspuns o femeie. Iar un trecător a adăugat că-și dorește să  fie stabilitate în țară.

În lista cu dorințe am mai notat bani, mașină și călătorii, un motan, sănătate și pace.

Ce iau cu sine oamenii în 2021?

„Aș lăsa în 2020 momentele dificile prin care am trecut. Iar în anul viitor aș lua familia, prietenii și momentele frumoase cu ei în Moldova”, spune o tânără. „Dorințe sunt multe. În primul rând, ca toată lumea aș lua pace, fericire și bogăție”, spune un bărbat.

„Îmi doresc în 2020 să rămână Coronavirusul și fosta guvernare. Cu mine iau numai speranța”, spune o femeie.

Sursa: AGORA.md

Distribuie articolul: