Anul 2020 se apropie de final, iar acest lucru este un motiv de bucurie pentru foarte multe persoane.

Putem fi cu toții de acord că anul curent a fost și este, în continuare, unul plin de încercări. Totuși, chiar dacă atmosfera generală nu a fost prea fericită, încă poți încheia 2020 într-o notă pozitivă.

Pentru a face acest lucru, este nevoie să analizezi puțin tot ce s-a întâmplat din ianuarie până în prezent, pentru ați crea o imagine clară și pentru a extrage învățăturile necesare.

Iată cum să închei 2020 într-un mod pozitiv, prin 5 practici simple!

1. Conștientizează și apreciază ce ai făcut bine

În ciuda faptului că 2020 a fost un an plin de greutăți, cu siguranță există câteva aspecte de care ești mândră. Poate că ai reușit să depășești situații pe care le considerai imposibile, să îți atingi obiectivele indiferent de condiții sau să te apropii măcar cu un pas de ceva ce îți dorești.

2. Analizează aspectele de care nu ești mulțumită și trage concluzii

După ce ai trecut de pasul 1, este momentul să treci la următorul. De această dată, fă altă lista cu lucrurile care nu au mers conform așteptărilor tale. Pe o coloana separată, decide dacă rezultatul negativ a depins de ține sau nu.

Dacă nu, creează spațiu pentru acceptare și treci mai departe, cu speranță și răbdare. Dacă da, atunci gândește-te cum ai fi putut proceda diferit. Indiferent de caz, vei învață lecții importante pentru viitor.

3. Găsește soluții pentru problemele curente

În cazul în care încă te confrunți cu diferite probleme, pune-le pe o foaie și gândește-te la soluții concrete, pe care le poți aplică imediat. Dacă acestea nu există, fă un plan pe termen lung sau lasă lucrurile să meargă de la sine, atunci când ceva nu depinde 100% de ține și de acțiunile tale.

Astfel, vei reuși să ieși din starea de anxietate, realizând că a te consumă în permanentă nu va rezolva niciodată o problema. Din contra, starea de neliniște îți va cauza și mai multe dileme.

4. Elimină obiceiurile negative și ceea ce te ține legată de ele

Poate că, în 2020, ai deprins sau ai reluat obiceiuri nocive, de care vrei să scapi. Poate fi vorba despre fumat, mâncat nesănătos, un stil de viață sedentar sau un pic prea mult vin consumat seară, după cină.

Dacă vrei să părăsești anul 2020 fără să te uiți înapoi, începând cu dreptul noul an, scapă de tot ce te ține captivă în obiceiurile care îți dăunează. Dăruiește cuiva acele sticle de vin, aruncă pachetul cu țigări și ascunde scrumierele într-un dulap. Întrerupe-ți abonamentul la Netflix și fă-ti, în schimb, un abonament pentru antrenamente online.

5. Organizează-te pentru 2021

După ce ai făcut un rezumat al lui 2020, este timpul să îți faci câteva planuri pentru 2021. Știm că pandemia continuă și că nu ai o garanție că poți călători sau merge din nou oriunde și oricând, însă îți poți trasa câteva direcții generale.

De exemplu, îți poți propune să fii mai organizată și mai atentă la stilul tău de viață, îți poți propune să faci anumite cursuri online sau să citești mai mult decât ai făcut-o în 2020. Orice dorințe ai avea, scrie-le și onorează-le!

sursa

 

Distribuie articolul: