Ce să mănânci dimineața este întrebarea pe care o au mulți dintre noi. Un mic dejun sănătos, dar și sățios este un obiectiv pe care ni-l propunem cu toții, însă poate nu suntem mereu atenți la fiecare aliment. Noi îți explicăm ce să mănânci dimineața și ce să nu consumi la micul dejun pentru a avea energie.

Cartofii sunt recomandați pentru că amidonul din cartofi scade colesterolul. Cartofii sunt bogați în minerale.

Roșiile pot fi și ele consumate dimineața, deoarece îmbunătățesc digestia consumate la micul dejun. Roșiile accelerează metabolismul.

Ciocolata neagră conține antioxidanți care te mențin tânără mai mult timp și care reduc riscul de boli de inimă.

Merele conțin pectină, care ajută la scăderea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge.

Nu este recomandat dimineața să consumi iaurt sau portocale.

Iaurt nu este indicat pe stomacul gol, deoarece crește aciditatea. Portocalele consumate pe stomacul gol pot irita stomacul și pot provoca gastrită.

Pentru prânz se pot consuma nuci, orez, carne sau banane.

Nucile scad riscul de tensiune arterială și păstrează inima sănătoasă.

Orezul este bogat în carbohidrați îți dă energie pentru întreaga zi.

Carnea este o sursă bogată de fier, reduce oboseala și vulnerabilitatea la boli; Carnea se digeră în 4-6 ore poate afecta sistemul digestiv.

Bananele pot afecta în mod negativ digestia.

Seara organismul tolerează mai bine iaurtul și nu foarte bine carnea, bananele, nucile, merele și roșiile, precum și cartofii.

Iaurtul ajută digestia potolește pofta de „a ronțăi” ceva înainte de culcare.

Nucile sunt bogate în calorii și grăsimi și pot duce la creșteri în greutate.

Merele cresc aciditatea stomacului. Roșii Pectina este greu de digerat seara; Pectina și acidul oxalic pot determina balonare.

Cartofii conțin mai multe calorii decât alte legume și pot duce la creșterea în greutate.

Distribuie articolul: