Cine nu s-a simțit măcar o dată nemotivat și fără chef de muncă sau chiar lipsit de energie? Cu toții avem astfel de momente și este ceva normal, dar ce facem cu ele? Andreea Raicu a povestit cum se descurcă ea cu aceste stări. 

„Unul dintre lucrurile care m-au ajutat să mă înțeleg mai bine a fost acela că, atunci când mă simt nemotivată sau lipsită de energie, înseamnă că ceva îmi lipsește, că una sau mai multe nevoi ale mele sunt neîmplinite.

⁠⁠Spun asta pentru că eu sunt în mod natural veselă și plină de energie, curioasă să descopăr și să experimentez… așa că momentele în care motivația îmi lipsește sunt neobișnuite pentru mine și devin astfel momente pentru introspecție.
⁠⁠
Primul lucru pe care îl fac, indiferent cât de greu îmi este: stau cu mine și observ cum mă simt, încerc să înțeleg ce anume mi-a creat acea stare și ce-mi lipsește. Am realizat că în momente că acestea sunt fie obosită sau copleșită de ritmul alert (în care am ajuns să trăim cu toții) fie am o nevoie emoțională pe care nu am putut să mi-o îndeplinesc.

Tendința naturală este să regresez – să redevin Andreea mică de câțiva anișori: acel copil vulnerabil, incapabil să își gestioneze emoțiile, care are nevoie de atenție și încurajare, care se simte abandonată și părăsită. Când se întâmplă acest lucru și realizez că reacționez din copilul meu interior, încep să fac lucruri care să mă readucă în prezent, la omul adult:

⁠⁠Fac un exercițiu de respirație;⁠⁠

Fac o activitate fizică ce mă readuce în corp (dans, sărit, meditație activă);⁠⁠

Ies la alergat chiar și pentru 15 minute;⁠⁠

Sun o prietenă apropiată, iar discuția cu ea mă poate echilibra și mă poate readuce la starea de adult; ⁠⁠

Mă reconectez la inima mea – îmi vizualizez inima și o îmbrățișez cu blândețe și căldură, îi mulțumesc pentru ce mă ajută să simt și să înțeleg;⁠

Aleg să stau în liniște: fie să meditez preț de 10 minute.⁠⁠”

Voi cum vă descurcați în astfel de situații?

Sursa: Instagram/Andreea Raicu⁠⁠

Distribuie articolul: